ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Seta kerää tietoa viharikoksista

Sami Mollgren • 07.04.2015 07:32 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Seta kerää vaikuttamistyötään varten tietoja erityisesti vuonna 2014 tapahtuneista viharikoksista. Järjestö toivoo kuvauksia ihmisten itse kokemista tai tuttavan kokemasta viharikoksesta.

Seta muistuttaa, että tietojen lähettäminen auttaa parantamaan hlbti-ihmisten turvallisuutta ja oikeuksia.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ on pyytänyt järjestöjä toimittamaan tietoja tapauksista. Seta käyttää tapaustietoja nimettömästi myös omassa vaikuttamistyössään. Tietoja pyydetään lähetettäväksi sähköpostitse 13.4. mennessä Setan tiedottajalle. Yhteystieto on Setan verkkosivuilla.

Setan verkkosivuilla kerrotaan tarkemmin viestin toivotusta muodosta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuskin löytyy kovin montaa tällaista tekoa jonka _oikea_ motiivi olisi jonkun seksuaalinen/sukupuolinen poikkeavuus... Siis rakkaasta isänmaastamme Suomesta.
  kala86 • 08.04.2015 15:07
Viharikoksia on helppo vähätellä sellaisen, joka ei ole niitä koskaan omakohtaisesti kokenut. Itse en epäile vähääkään, etteikö Suomesta löytyisi paljonkin tositoimiin ryhtyneitä ja siihen valmiita homofoobikkoja.

Vähän ihmetyttää nimimerkin kala86 vihjaus siitä, että viharikoksen "oikea" motiivi olisikin jotain muuta kuin uhrin seksuaalinen tai sukupuolinen suuntautuminen. Olisiko takana nimimerkin halu vierittää syy uhrille tekijän sijaan?
  Public eye • 08.04.2015 15:39
Kala86 on oikeistolainen joten hänestä uhri aina syyllinen oli kyse esim raiskaus, pahoinpitely, työttömyys, sairaus tai köyhyys.

Onhan monet homot paremmassa turvassa afrikassa jos vain rikas ja vaikutusvaltainen suku kuin suomessa keskituloiset homot
  puppeliassi • 08.04.2015 17:22
Olin aikoinani työssä Euroopan Tilastotoimistossa (ESTAT) ja siellä kiihekästi yritettiin ymmärtää, miksi esim. Ruotsissa 'raiskataan enemmän kuin Kreikassa'. Tähän tuskin tällä palstalla tarttee tarttua.
Mutta kaikki käytösämme oleva tieto osoittaa, että heikompaan kansanryhmään kohdistuva väkivalta on tavallista, ja että se on yleisesti hyväksyttyä sosiaalisesti ja kulttuuriliisesti, sekä myös näistä johten juridisesti.
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 09.04.2015 00:26
Ja velä:
verratkaa ETYJ ja Euroopan Neuvoston (en oo ihan varma, onko suomeksi, COE.int) ihmisoikeusjulistuksia.
ETYIJ allekiroitettiin Suomessa neukkuaikaan, mutta saavutus sinänsä.
siitä seurasi ainaski
www.mhg.ru
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 09.04.2015 01:09
Ensinnäkin: kaikenlainen väkivalta ketä hyvänsä kohtaan on aina tuomittavaa ja se vihoviimeinen keino johon ryhtymiseen ei saisi olla muuta syytä kuin korkeintaan itsepuolustus.

Public eye: kyllä varmasti löytyy tapauksia jotka ovat a) liioiteltuja b) kuviteltuja c) täysin tekaistuja. Valitettavasti. Niinkuin missä hyvänsä rikoshaarassa eikä vähiten tällaisissa helposti julkisuutta saavissa vähemmistöjä koskevissa tapauksissa.

Puppeliassi: minä en ole oikeistolainen enkä lähellekään tuota mieltä ikävistä asioista jotka nostit esille. Huti tuli!

PS. Kuulun itse ainakin kolmeen (3) eri vähemmistöön.
  kala86 • 09.04.2015 17:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy