ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Seta ja Suomen Mielenterveysseura: Eheytymishoidoilla voi olla vakavia seurauksia

JuhaniV • 06.11.2012 18:39 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Tiedotteessa todetaan, että yksilön seksuaalisuus on voimavara, jota ei saa manipuloida.

- Suomen Mielenterveysseura ja Seta ovat huolissaan niistä vaikutuksista, joita seksuaalisen suuntautumisen muuttamiseen tähtäävillä manipulaatiohoidoilla (ns. eheytyshoidot) on ihmisten terveyteen ja yhteiskunnan ilmapiiriin. Järjestöt pitävät hoitoja hyvin epäeettisinä ja seksuaalioikeuksia loukkaavina. Eheytyshoidot luovat virheellistä mielikuvaa heteroseksuaalisuudesta muita parempana tai jopa ainoana hyväksyttävänä ja normaalina seksuaalisena suuntautumisena. Tällä voi olla vakavia seurauksia ihmisen minäkuvalle.

- Seta pitää erittäin tärkeänä, että kaikki terveydenhuollon toimijat takaavat turvallisen, ajanmukaiseen tietoon perustuvan palvelun seksuaalista suuntautumista ja sukupuolen moninaisuutta koskevissa asioissa.

***

Setan ja Mielenterveysseuran tiedotteessa Aslania ei mainita nimeltä.

Eheyttämisohjelmat ovat rantautuneet Suomeen Aslan ry:n kautta, joka on noiden ohjelmien päämarkkinoija. Aslanin eheytysohjelmien mainonnassa puhutaan ihmisen rikkinäisyyden korjaamisesta psykologiaan ja Raamattuun pohjautuen. Aslan ei kuitenkaan edusta minkäänlaista lääketieteellistä asiantuntemusta tämän alueen toiminnassaan. Heidän ohjelmiaan luonnehditaan uskomushoidoiksi, joilta puuttuu tieteellisesti päteväksi osoitettu perusta. Aslan erotettiin Terveyden edistämisen keskuksesta (TEK) vuonna 2001 (Wikipedia).

Eheytystoiminta on ollut tähän asti varsin salamyhkäistä. Heidän toimintansa nousi äskettäin julkisuuteen varsin näkyvästi Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä julkaistun jutun vuoksi. Toimittaja hakeutui eheytyskurssille, ilmoittamatta omaa ammattiaan. Hän teki kurssista raportin lehtijuttuna. Juttu on aiheuttanut laajan julkisen keskustelun niin puolesta kuin vastaan.

Eheytystoimijoitten epäammattimaisuudesta tuli vakava osoitus radion keskustelun yhteydessä. Eheytyskurssille osallistuneen toimittaja Antti Pikkasen henkilökohtaisia tietoja oli vuodettu radio-ohjelman haastattelijalle, joka on kuitenkin täysin ulkopuolinen henkilö. Asian voi jokainen todeta kuuntelemalla oheisen linkin kautta tuon radiohaastattelun Radio Dein ohjelma-arkistosta.

Sen lisäksi, että Aslan toimii eheytyskuvioissa, se tekee suoraa poliittista vaikuttamista. Esimerkkinä siitä oli aikanaan parisuhdelain valmistelun yhteydessä Aslanin voimakas toiminta lain säätämistä vastaan. Toiminta oli täysin linjassa amerikkalaisten ääriuskovaisten toimien kanssa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
saisivat lopettaa pahan olon tekemisen ihmisille. hemmetin narsistit.....
  puppeliassi (ei rekisteröitynyt) • 06.11.2012 19:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy