ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Selvitys: Norja Euroopan paras hlbti-vähemmistöön kuuluvan työntekijän kannalta, Suomi kakkosena


kuva: Expert Market
Norja on nimetty Euroopan parhaaksi maaksi hlbti-työntekijän kannalta. Expert Marketin julkaisemassa 43 maata koskevassa selvityksessä Suomi on toisella sijalla. Kärjessä ovat myös Belgia, Saksa, Ruotsi, Tanska ja Malta.

Selvityksessä sijoitukseen vaikuttivat syrjintäsuojalait, työlainsäädäntö, työpaikkojen käytännöt, suvaitsevaisuus peilattuna työttömyyteen ja palkkatietoon.

- Norjassa on paras mahdollinen syrjintäsuoja ja suvaitsevaisuus on myös melko korkealla, kuvailee selvityksen laatinut Benjamin Pelosse The Local -julkaisulle.

Pelossen mukaan on tehty paljon tutkimuksia siitä, missä hlbti-vähemmistöön kuuluvan on hyvä matkailla, mutta työnteon näkökulmasta asiaa ei ole selvitetty.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamat ongelmat työpaikoilla eivät ole kovin hyvin tunnistettuja, joten Pelossen mukaan syrjintäsuojalainsäädännöllä on suurin painoarvo maiden pisteytyksessä.

Suomi hävisi Norjalle työttömyysasteessa ja palkkatasossa. Pohjoismaista kaikki paitsi Islanti olivat vertailun kärjessä. Islannin sijoitus on heikko, sillä maahan ei ole edelleenkään saatu säädettyä työntekijää hlbti-taustaiselta syrjinnältä suojaavaa lainsäädäntöä.

Peränpitäjiksi selvityksessä jäivät Armenia, ja sen vanavedessä ovat Makedonia, Azerbaizan, Turkki ja Venäjä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy