ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Selvitys: Medioiden päätoimittajat avioliittolain uudistamisen takana

Sami Mollgren • 12.04.2014 21:58 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Journalisti-lehden selvityksen mukaan suomalaiset merkittävät tiedotusvälineet ja niiden päätoimittajat kannattavat aloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista. Sähköpostikyselyyn vastanneista 20 mediasta 14 ilmoittaa kannattavansa käsiteltävä olevaa lakiuudistusta.

Helsingin Sanomat, Iltalehti, Aamulehti, Turun Sanomat, Kaleva, Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Karjalainen, Ilkka, Etelä-Suomen Sanomat, Lapin Kansa, Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat ovat selvityksen mukaan asettuneet lakiuudistuksen taakse.

Medioista kuusi ei ota kantaa asiaan. Ylen, MTV:n, Seuran ja Avun päätoimittajat kertovat, etteivät heidän mediansa ota kantaa yksittäisiin lakiesityksiin. MTV:n, Seuran ja Avun päätoimittajat ilmaisevat kuitenkin kysyttäessä myönteisen kantansa avioliittolain uudistamiseen. Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen katsoo, ettei ole kokenut tarvetta muodostaa asiaan henkilökohtaista kantaa, koska ei ole asiassa päättäjä eikä pääkirjoittaja.

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Tapani Ruokanen kertoo Journalisti-lehdessä, ettei toistaiseksi ole ottanut kantaa asiaan omasta tai lehtensä puolesta. Maaseudun Tulevaisuus -lehden päätoimittaja Lauri Kontro kertoo Journalisti-lehdelle kannattavansa "tasa-arvoista parisuhdelakia", mutta ei lehden pyynnöstä huolimatta tarkenna, viittaako hän sukupuolineutraaliin avioliittolakiin vai nykyiseen mahdollisuuteen rekisteröityyn parisuhteeseen.

Uudistusta kannatetaan esimerkiksi kansalaisten yhdenvertaisuuteen vetoamalla.

Ilta-Sanomat, Satakunnan Kansa ja Hufvudstadsbladet eivät vastanneet kyselyyn.

Kotimaa24 -verkkosivusto kertoo omassa aihetta käsittelevässä jutussaan, että myös Kotimaa-lehden päätoimittaja on ottanut pääkirjoituksessa kantaa lain uudistamisen puolesta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Iltiksen päätoimittaja Ulla Appelsinin kantaa ei ole vaikea arvata vaikka rouva ei vaivautunut vastaamaan kyselyyn.
  Salty Dog (ei rekisteröitynyt) • 14.04.2014 17:11
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy