ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Selvitys: Alle puolet USA:n teineistä määrittelee itsensä heteroiksi

Sami Mollgren • 15.03.2016 19:50 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Tuoreen selvityksen mukaan Yhdysvalloissa elävistä 13-20 -vuotiaista - eli Z-sukupolven edustajista - vain 48 prosenttia tunnustautuu "yksinomaan heteroseksuaaleiksi". Runsas kolmannes määritteli itsensä muuksi kuin "täysin heteroksi" tai "täysin homoksi".

Ero vanhempaan ikäryhmään on selvä: Y-sukupolven, milleniaalien eli 21-34 -vuotiaiden keskuudessa yksinomaan heteroiksi ilmoittautuvien luku on 65 prosenttia. Vajaa neljännes katsoi olevansa muuta kuin "täysin hetero" tai "täysin homo".

Molemmissa ryhmissä kuusi prosenttia määrittelee itsensä yksinomaan homoseksuaaleiksi.

Nuoremmassa ryhmässä 56 prosenttia kertoi tuntevansa jonkun, joka käyttää sukupuolineutraaleja pronomineja, kun vanhemmassa ryhmässä näin vastasi hieman useampi kuin kaksi viidestä.

Nuorimmasta ikäryhmästä yli kolmannes katsoi sukupuolen määrittävän ihmistä vähemmän kuin ennen, kun vanhemmasta ikäryhmästä samoin ajatteli vajaa neljännes.

Mahdollisesti suurin ero ryhmien välillä oli kuitenkin siinä, miten nämä näkivät tarpeelliseksi sukupuolisuuden binäärisyyden tunnustamisen.

Nuoremmassa ikäryhmässä 44 prosenttia kertoo ostavansa yksinomaan omalle sukupuolelleen suunniteltuja vaatteita. Vanhempaan ikäryhmään kuuluvista näin kertoi toimivansa 54 prosenttia.

Nuoremmassa ikäryhmässä yli 70 prosenttia oli sitä mieltä, että julkisissa tiloissa pitäisi olla sukupuolineutraaleja käymälöitä, kun vanhemmassa ikäryhmässä niin ajatteli hieman yli puolet.

Tutkimusotoksen pienuudesta - yhteensä 600 vastaajaa - huolimatta Shepherd Laughlin J Walter Thompson Groupista luottaa tulosten heijastelevan meneillään olevaa kehitystä. Kun vanhempi ikäryhmä jaetaan iän mukaan vielä kahtia, näkyvät erot selvityksen vanhimman ja nuorimman ikäryhmän välillä selvemmin.

- Olemme vielä vakuuttuneempia tästä nimenomaisesta kyselystä, koska näemme selkeitä kaavamaisuuksia eri kysymysten välillä, jotka osoittavat Z-sukupolvella olevan milleniaaleja monimuotoisemman ja vähemmän binäärisen lähestymistavan sukupuolisuuteen, sanoo Laughlin.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eiköhän tuossa tutkimuksessa otanta tai jokin muu ole mennyt aika pahasti bieleen.
Kyllä se heteroitten osuus vaan on reippaasti suurempi.

"Runsas kolmannes määritteli itsensä muuksi kuin "täysin heteroksi" tai "täysin homoksi". "

Eli ne on täysin bissejä etc :D

Mitäänhän "osaksi" heteroa tai "osaksi" homoa ei ole olemassakaan.
Jos sua kiinnostaa toinenkin sukupuoli, niin sä et ole homo, etkä hetero.

biseksuaali Kinseyhän hölmöili sen Kinsey-asteikkonsa kanssa, tehden siitä biseksuaalisuuden toteuttamisen asteikon, mutta nimeten sen asteikon väärin, muka kaikkien ihmisten seksuaalsuuden asteikoksi bipolaarisuus hetero-homo -"osuus"asteikolla. Oikeampaahan olisi kuvata seksuaalisuuden identiteetti-päävariaatioita vaikkapa kolmiolla, jossa suhteellisesti se heteronurkka on isoin, bisse-nurkka vähemmän iso ja homo-nurkka skarpein.

Lisäksi tuonn uutisenkin suhteen, osuuksissa on eroa naisten ja miesten suhteen, eli kun muissa kyselyissä on ollut viitteitä siitä, että biseksuaalisuus olisi naisilla melko yleistäkin, mutta miehillä ei niinkään, on tuo kokonaisuus siten sukupuoliriippuvaistakin.

Kommenttia muokattu: 16.03.2016 klo 01:41
  human • 15.03.2016 21:26
Humanilla taitaa olla ongelmia oman biseksuaalisuutensa kanssa.
  inhuman (ei rekisteröitynyt) • 15.03.2016 22:18
No nyt on kyllä eeeerittäin vaikea uskoa, että tämä tutkimus pitäisi paikkaansa. Ei mitään järkeä tuossa tuloksessa. Onkohan siellä vastauksissa trollailtu tai muuta vastaavaa.

Kommenttia muokattu: 16.03.2016 klo 00:28
  Is • 16.03.2016 00:28
Briteissä viime syksynä tehty vastaava selvitys antaa samansuuntaisen tuloksen.

Humanin "kolmion" olemassaolo ei oikein ole perusteltavissa mitenkään. Sen sijaan täyden homoseksuaalisuuden ja täyden heteroseksuaalisuuden välinen liukuma on perusteltavissa paremmin. Parempi toki olisi puhua moniulotteisemmasta kirjosta, jonka kenties nuoriso hahmottaakin paremmin kuin me, jotka olemme ammentaneet maailmankuvamme pohjan pääosin kahden televisiokanavan aikana.

Mutta joo, täysin homoksi itsensä määrittelevien näkemys paikastaan asteikolla tosiaan lienee yksiselitteisempi kuin muilla ryhmillä, kun omaan historiaan useimmilla kuuluu selkeämpi ja kaiketi tietoinenkin irtiotto heteronormista.
  smo • 16.03.2016 06:30
Nykyisinhän on homo-lesbo-bi-akselin lisäksi panseksuaalisuutta yms, jotka eivät rajaa olemassa olevia sukupuolia vain mieheen ja naiseen.
  ihmisiä (ei rekisteröitynyt) • 16.03.2016 21:58
Eli ihmisille kerrottu tieto että vain muutama prosentti väestöstä on homoseksuaaleja onkin ollut valhe. Ehkä homous siis paremminkin on muoti-ilmiön tavoin leviävä käytösmalli???
  ArtoT (ei rekisteröitynyt) • 17.03.2016 07:22
Yksinomaan homoksi itsensä määrittelevien määrä näyttää pysyneen melko vakiona, joskin kaiketi etenkin länsimaissa yhä useampi uskaltaa myöntää olevansa homo, tai tunnistaa tämän ominaisuuden itsessään. Sen sijaan yksinomaisen heterouden kyseenalaistaminen näyttää selvästi saavan jalansijaa. Toki siihenkin vaikuttanee uskallus myöntää tai tunnistaa itsessään oleva ei-heterompi puoli.

ArtoT: Voidaan ehkä paremminkin ajatella, että mm. helvetin tulilla pelottelun tuloksena pitkään liki kaiken kattavasti "muoti-ilmiönä" vellonut heteroseksuaalinen käytösmalli menettää asemiaan, ja peloista päässyt sukupolvi on valmis seksuaalisuutensa suhteen paremmin kuulostelemaan itseään.
  smo • 17.03.2016 07:51
"Oikeampaahan olisi kuvata seksuaalisuuden identiteetti-päävariaatioita vaikkapa kolmiolla, jossa suhteellisesti se heteronurkka on isoin, bisse-nurkka vähemmän iso ja homo-nurkka skarpein."

Tämmöinenkö se Humanin kolmio on: www.thepinktriangle.com
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 17.03.2016 17:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy