ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Sean Penn varoittaa: Homovastaisuudella kauaskantoiset vaikutukset

Camille • 16.03.2015 15:16 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT

Sean Penn
Tämän sukupolven lapset saavat aikuisena lapsia, muistelevat vanhempiaan ja sanovat, 'Minun vanhempani ovat vastuussa 13- ja 14-vuotiaiden poikien ja tyttöjen itsemurhista.'

Muun muassa elokuvasta Milk tunnettu näyttelijä Sean Penn on hyvin tietoinen ja iloinen edistyksestä, jota on tapahtunut Yhdysvalloissa yhdenvertaisuuden saralla tasa-arvoisen avioliiton suhteen. Harvey Milkin roolistaan Oscarin voittanut näyttelijä toteaa HuffPost Livelle antamassaan haastattelussa olevansa kuitenkin yllättynyt siitä hitaudesta, jolla edistystä tapahtuu yhteiskunnan asenteissa siitä huolimatta, että lakiasioissa tapahtuu edistystä.

- Meidän täytyy kaikkien tehdä paljon työtä ja olla kärsivällisiä sen suhteen kuinka nopeasti voimme edetä ottaen huomioon ne takaiskut, joita eteneminen vaatii, Penn sanoo haastattelussa.

Sean Penn varoittaa, että mitä kauemmin asenteiden muutos kestää, sitä useamman nuoren elämän homofobia tuhoaa.

Penn epäilee, etteivät asenteet muutu ennen sitä, kun tämän sukupolven lapset saavat aikuisena lapsia, muistelevat vanhempiaan ja sanovat, 'Minun vanhempani ovat vastuussa 13- ja 14-vuotiaiden poikien ja tyttöjen itsemurhista.' Mitä aikaisemmin muutamme [asenteita] sitä lämpimämmin meitä muistetaan.

54-vuotias Penn sanoo, että tuli parikymppisenä tietoiseksi siitä haitallisesta vaikutuksesta, joka homofobialla on homojen ja lesbojen elämään.

- Kun sinulla on ystävyyssuhteita ihmisiin, jotka kohtaavat sortoa ja [homofobian aiheuttamia] ennakkoluuloja ja väkivaltaa - yksinäisyyttä. Ja, kun aivosi alkavat tajuta, että 'Mitä hittoa tässä oikein tapahtuu?', ensimmäinen asia, jonka sanot on 'tämän täytyy muuttua eilen. Joten, olen iloinen, että [asenteet] ovat muuttumassa.'


Katso pätkä Sean Pennin HuffPost Liven haastattelusta 11.3.2015:
Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Sillä hitaalla muutoksella on perisyynsä: kiveen kirjoitetut ja siitä mitään muuttamattomat pakanalliset saatananpalvontauskomukset kristinuskomus&islam.

Amerikoissakin oli asiat toisin, hlbt-ihmisillä asiat ja elämä paremmin sitä ennen kun paha kristinuskomus vietiin sinnekin tekemään pahojaan. Ja vihakirja-raamattu&koraaneja on helvetillisesti levitetty joka puolelle, julistamaan vihojaan.

"Imagine"

Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

Kommenttia muokattu: 16.03.2015 klo 22:43
  human • 16.03.2015 22:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy