ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saudi-Arabia: Sukupuoli ja islam törmäyskurssilla

vaeltaja2006 • 10.11.2010 16:00 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Saudi-Arabiassa naiset saivat kesällä Panda-supermarket-ketjun kassoilta töitä. Protestiaallot kävivät korkeina ja boikottiuhkausten jälkeen ketju joutui siirtämään naiset pois. Lokakuun lopulla korkea-arvoinen Fatwa-neuvosto teki päätösen asiassa. Naiset eivät voi työskennellä paikoissa, joissa he voivat joutua tekemisiin miesten kanssa. Nyt tätä päätöstä kritisoidaan. Jeddahissa ilmestyvässä sanomalehdessä kysyy Khalef Al-Hadri päätöksen logiikkaa. Naiset voivat toreilla ja kadunvarsilla myydä vaikkapa miesten kalsareita. Se on sallittua. On luvallista myös se. että mies myy naisten vaatteita naisille ja keskustelee naisten kanssa vaatteiden koosta.Köyhä nainen voi kerjätä kadun varrella. Supermarketeissa sellaiseen sukupuolten sekoittumiseen ei ole lupaa.

Entä, kun mies istuu kassalla ja myy naisille juustoa, oliiveja ja papuja. Miksi yksi tapa sekoittaa sukupuolia on kiellettyä, mutta toisin päin se onkin sallittua. Kriittisen kirjoituksen mukaan perusteet ovat kadoksissa.

diestandard.at


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tätä laajentamalla tullaan siihen, että kaikki sellainen, joka jollakin tavoin kyseenalaistaa perinteisen käsityksen naiseudesta ja miehisyydestä tai vakiintuneet säännöt perinteisten sukupuolten keskinäisestä kanssakäymisestä, on islamia tiukasti tulkitsevalle ongelma - tai ainakin hämmennyksen lähde.

Varmaankin homoseksuaalisuuden ja islamin vaikea suhde liittyy osittain juuri tähän asiaan.
  smo • 10.11.2010 19:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy