ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Sateenkaariväen Eurocup 2015 järjestetään Hampurissa

Lassijuhani • 05.01.2014 22:04 UUTISET: URHEILU • EU
Yli 30 homojen ja lesbojen jalkapallojoukkuetta osallistuu Saksassa vuonna 2015 järjestettäviin Eurocup-kisohin, jotka kohdistuvat ammattilaisurheiluun maailmassa esiintyvää syrjintää vastaan.

Deutsche Welle-sivuston tekemässä haastattelussa järjestelykomitean puheenjohtaja Alexander von Beyme selvitti, että tähän Hampurissa vuonna 2015 järjestettävään tapahtumaan osallistuu 32 joukkuetta kaikkialta Euroopassa. Ne pelaavat neljässä sarjassa, joista yksi on tarkoitettu pelkästään lesbopelaajille.

Kyseessä on kolmas sateenkaari-Eurocup; vuonna 2011 kilpailu oli Manchesterissa ja vuonna 2013 Dublinissa. Jalkapalloa on sen lisäksi pelattu sateenkaariväen olympialaisissa ja sateenkaariväen Euro Gamesissa Barcelonassa vuonna 2008. Kisat laskevat lisäksi saavansa tukea homoseksuaalien kansainväliseltä jalkapalloliitolta IGLFA.

Vaikka Saksan jalkapalloliitto DFB ei ole vielä ilmoittanut virallisesti tuestaan, von Beyme on vakuuttunut siitä, että tukea tulee, ja muistuttaa: ”DFB:llä on menossa kampanja jalkapallossa esiintyvän homofobian vastaan taistelemiseksi. Sen myötä kehotetaan suvaitsevaisuuteen ja kutsutaan rinnakkaiseloon homoyhteisön kanssa.”

Tapahtuman ytimenä ovat urheilukilpailut ja ”kaikki joukkueet haluavat voittaa”, mutta mukana on muita yhtä tärkeitä tai vielä tärkeämpiä näkökohtia. Von Beyme luetteli muutamia niistä kuten että ”voimme kertoa avoimesti, että myös meille homoseksuaaleille jalkapallo on olemassa ja että myös me osallistumme jalkapallopeliin”.

Järjestön mukaan tapahtuman tavoitteena on, että ”yleisö ja Hampurin, Saksan, Euroopan ja maailman kansalaiset ymmärtävät, miten paljon me pidämme tästä urheilulajista ja miten sitoutuneita me olemme siihen”.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy