ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Sateenkaariturismin uusi suosikkikohde: Intia

Sami Mollgren • 29.01.2012 19:30 • 1 kommentti. UUTISET: VAPAALLA • ULKOMAAT
Intia on viime vuosina lisännyt suosiotaan homomatkailijoiden kohteena. Suurin syy ilmiölle on se, että vuonna 2009 kumottiin 148 vuoden ikäinen siirtomaa-aikainen laki homosuhteiden rangaistavuudesta. Nimenomaan homomatkailijoita palvelemaan on perustettu viime aikoina myös matkatoimistoja. Asiasta kirjoitti Suomessa Taloussanomat-verkkosivusto, Washington Postia lainaten.

Brittisiirtomaavallan jäänteenä intialainen yhteiskunta on edelleen torjuva homoseksuaalisuutta kohtaan. Homous on tilanteen parantumisesta huolimatta suurelle osalle kansasta yhä täydellinen tabu. Erilaisista homoille suunnatuista tapahtumista suuri osa on yhä enemmän tai vähemmän maan alla tai ainakin ulospäin matalalla profiililla. International Gay & Lesbian Travel Association IGLTA nostaa esiin Mumbain homoelämän. Myös Delhi, Chennai, Orissan ja Kerala mainitaan.

Internet on kuitenkin mahdollistanut jonkinlaisten homoyhteisöjen syntymisen ja maassa on alkanut ilmestyä homoille suunnattuja lehtiä. Myös gay pride -tapahtumia on alettu viime vuosina järjestää iloisissa tunnelmissa useissa kaupungeissa. Ne ovat myös monia matkailijoita kiinnostavia tapahtumia.

Tapahtumien ja festivaalien ohella tuodaan esiin Intian kaikenlainen monimuotoisuus. Intia on maailman toiseksi väkirikkain valtio. Maassa on rikas kulttuuriperinne. Myös ruokakulttuuri on monipuolinen, ei pelkkää currya ja naan-leipää. Luontoa on villistä viidakosta Himalajan vuoristoon ja Goan rantoihin. On loisteliaita temppeleitä, maaseutua ja suurkaupunkeja. Maa on tunnettu myös henkisyydestään.

***

Myös Intian pohjoinen naapuri Nepal on haistanut "pinkin rahan". Rahakkaiksi arvellulle glbt-kansalle järjestetään elämyksellisiä matkoja. Nepalissa samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat myötätuulessa, joten valikoimaan tulevat myös hääseremoniat. Nepalissa glbt-ihmisten asiat ovat viime vuosina parantuneet merkittävästi. Vielä joitain vuosia sitten homoja pidätettiin ja vankilatuomiotkin olivat mahdollisia. Vuoden 2007 lopulla maan korkein oikeus totesi, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville on taattava samat oikeudet kuin muillekin, avioliittoa myöten.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nepalissa ei kylläkään vielä virallisesti hyväksytä samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Asia on vasta mukana maan uuden perustuslain esityksessä, jonka käsittely jatkuu vielä. Se oli tarkoitus hyväksyä vuodenvaihteessa, mutta sen käsittelylle määrättiin jatkoaikaa toukokuulle saakka.

Tilanteista kertoo tarkemmin ILGA

ilga.org

ilga.org

ilga.org

ilga.org
  human • 31.01.2012 02:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy