ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Sateenkaarimessu televisioidaan ensimmäistä kertaa

JuhaniV • 26.06.2014 21:00 • 4 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Kuva vuoden 2011 Helsinki Priden aikaan pidetystä Sateenkaarimessusta Kallion kirkossa. Puhujana Liisa Tuovinen. (Kuvat kirjoittajan)
Perjantaina, 27.6.2014 Helsingin Kallion kirkossa on sateenkaarimessu, joka televisioidaan ensimmäistä kertaa. Se esitetään tv-jumalanpalveluksena TV1:llä sunnuntaina 29.6.2014 klo 10:00

Perjantaina taltioitava sateenkaarimessu on esimmäinen laatuaan televisiossa. Sateenkaarimessuja on pidetty jo yli kaksikymmentä vuotta. Niistä on tullut osa kirkon traditiota.

Kotimaa24:ään haastateltu Kirkon tiedotuskeskuksen ohjelmapäällikkö Kimmo Saares pitää mahdollisena, että sateenkaarimessun televisiointi jakaa mielipiteitä. Pyrimme niin sanotusti avaamaan erilaisia ikkunoita Jumalan todellisuuteen, toteaa Saares.

Sateenkaarimessussa saarna pastori Jaana Partti, liturgi Arja Penttinen, kanttori Kimmo Puunenä. Ääniset -kuoro ja Suomen lausujainliiton puhekuoro johtajana Petra Lampinen.

Kallion kirkon kirkkosali sateenkaarimessun aikaan.
Kirkkosali valmiina vastaanottamaan sateenkaarimessuun osallistujat perjantaina 27.6.2014
Ehtoollispöytä

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Perjantaiseen Kallion kirkossa pidettyyn sateenkaarimessuun osallistui noin 250 henkeä.
  JuhaniV • 28.06.2014 18:02
Kirkossa mukaan olleet kehottavat kuuntelemaan saarnan. Se on suoraa puhetta asian ytimestä.
  vaeltaja2006 • 28.06.2014 23:13
Sateenkaarimessu Kallion kirkossa. Saarna Jaana Partti, liturgi Arja Penttinen, kanttori Kimmo Puunenä. Ääniset -kuoro ja Suomen lausujainliiton puhekuoro johtajana Petra Lampinen.

Messussa saarnannut pastori Jaana Partti otti puheensa pohjaksi kohdan Matteuksen evankeliumin luvusta 13 (Matt. 13. 44-46). Siinä kerrotaan miehestä, joka löysi arteen pellosta ja hankki sen itselleen. Samoin löytyneestä kalliista helmestä, jonka löytäjä hankki sen itselleen.

Partti puhui suoraan messun sateenkaari-ihmisille. Hän totesi, että kirkon suuri aarre ovat [sateenkaari]ihmiset. Jokainen on Jumalalle arvokas.

Puheessaan hän kertoi kirkon toistuvasti torjuneen sateenkaari-ihmisiä hyvinkin tylyillä tavoilla. Siitä huolimatta nämä ihmiset ovat pystyneet säilyttämään uskonsa ja luottamuksensa Jumalaan.

***

Koko messu tulee myöhemmin katsottavaksi Yle Areenalle. Se löytyy hakusanalla: jumalanpalvelus.
  JuhaniV • 29.06.2014 16:32
Sateenkaarimessu Kallion kirkossa 27.6.2014

Saarna Jaana Partti, liturgi Arja Penttinen, kanttori Kimmo Puunenä. Ääniset -kuoro ja Suomen lausujainliiton puhekuoro johtajana Petra Lampinen.

Areenassa 28.7.2014 asti.

areena.yle.fi
---
  Frankieboy • 30.06.2014 20:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy