ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Sateenkaari-Suomi - Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa (Mustola, Kati – Pakkanen, Johanna toim.)

Toimitus • 14.04.2007 13:21 KIRJAT • KOTIMAA
Kokonaisvaltainen johdatus seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen. Kirja etenee peruskäsitteistä laajuudessaan ainutkertaiseksi esitykseksi suomalaisten lesbojen, homojen, bi- ja transihmisten elämästä.

Sateenkaari-Suomi - Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa
Kirjailija: Mustola, Kati – Pakkanen, Johanna (toim.)


Kirjan aiheina ovat maaseudun homoseksuaalisuus, urheilun homofobia, ristiinpukeutuminen, suomalaisten transihmisten ja dragin historia sekä lesbo- ja homoliikkeet. Myös kirkko, sateenkaariperheet, taiteilijat ja taiteilijayhteisöt sekä taideteosten aiheesta nostattamat keskustelut käsitellään värikkäästi.

Artikkeleiden ja tietolaatikoiden lisäksi kirjassa on nykykirjailijoiden kaunokirjallisia ja muistelmallisia otteita sekä upea kuvitus. Kirjoittajat ovat alan tutkijoita ja muita asiantuntijoita.

Käsite ”seksuaalivähemmistöt” tarkoittaa homoja, lesboja ja biseksuaaleja sekä ihmisiä, joilla on rakkaus- tai seksisuhteita samaa sukupuolta olevien kanssa. ”Sukupuolivähemmistöillä” viitataan transvestiitteihin, transsukupuolisiin, transgendereihin ja intersukupuolisiin henkilöihin.

Kirja julkistetaan 11.5.2007 Vantaan kaupunginmuseossa avattavan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiasta kertovan Sateenkaari-Suomi - näyttelyn avajaisten yhteydessä.

300-sivuisen kirjan hinta on 27 euroa. Se julkistetaan 11.5.2007 Vantaan kaupunginmuseossa avattavan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiasta kertovan Sateenkaari-Suomi - näyttelyn avajaisten yhteydessä.

- www.like.fi/kirja.php?detail_id=3978


Katso myös nämä
 
 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy