ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Sateenkaaren värinen kapteenin nauha kiellettiin käsipallon EM-kilpailussa Puolassa

Sami Mollgren • 17.01.2016 13:03 UUTISET: URHEILU • EU
Ruotsin käsipallojoukkueen kapteeni Tobias Karlsson olisi halunnut pelata Puolan Wroclawissa järjestettävissä EM-kilpailussa sateenkaaren värinen kapteenin nauha hihassaan hiljaisena mielelenilmauksena kaikkien ihmisten yhdenvertaisuuden puolesta. Turnauksen aattona eurooppalainen käsipalloliitto EHF päätti kuitenkin kieltää nauhat.

Aftonbladetin uutisesta kertoo Suomessa Iltalehti.

Sateenkaarinauhojen kieltäminen on herättänyt kritiikkiä käsipallomaajoukkueen ratkaisua kohtaan. Myös Norjan ja Islannin kapteenit olisivat halunneet seurata Karlssonin esimerkkiä.

Yhdenvertaisuuden tukemisen kieltämistä hämmästelevä Karlsson kummastelee myös lauantaista väliaikanumeroa, jonka monet ovat kokeneet olevan jäänne menneisyydestä. Väliaikaviihteenä oli niukkapukeisia cheerleadereita tanssimassa. Lyhyisiin tiukkoihin shortseihin ja navan paljastaviin paitoihin puettu tusina nuoria tyttöjä esitti koreografisesti hienon tanssiesityksen.

- Mitä vuotta nyt eletäänkään, huokaisee Karlsson Aftonbladetille.

Ruotsin television urheiluohjelmien ruutukasvo Marie Lehmann puolestaan kuvasi Twitterissä ohjelmaa väsyneeksi.

Puolassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa koskettava lainsäädäntö ei ole juuri edennyt. Esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei maassa tunnusteta virallisesti mitenkään.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy