ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Sápmi Pride -tapahtuman kulkue Norjan Kautokeinossa lauantaina

Sami Mollgren • 29.08.2016 20:39 UUTISET: PRIDE
Lauantaina 27.8. Norjan Kautokeinossa järjestettiin pride-kulkue. Kulkueessa oli noin kaksisataa osallistujaa. Sápmi Pride -tapahtuma käynnistyi torstaina ja jatkui sunnuntaihin.

Ylen mukaan Kautokeinossa kirkon merkitys on muita saamelaiskeskuksia suurempi. Tapahtumaan liittyi esimerkiksi keskustelutilaisuus homojen ja kirkon suhteesta. Sunnuntain ohjelmaan kuului osallistuminen Kautokeinon kirkossa järjestettyy jumalanpalvelukseen.

Yle kertoo tapahtumaan liittyvässä paneelikeskustelussa todetun, että homokielteisten asenteiden vuoksi monet hlbti-vähemmistöihin kuuluvat saamelaiset muuttavat etelään, jonka seurauksena on yhteyden heikentyminen omaan kulttuuritaustaan ja sulautuminen valtaväestöön.

Nelipäiväinen tapahtuma sujui rauhallisesti.

Kautokeinossa järjestetty Sápmi Pride -tapahtuma oli järjestyksessään kolmas. Taoahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Ruotsin Kiirunassa vuonna 2014. Kesän 2015 tapahtuma oli puolestaan Norjan Kaarasjoella.

Vuonna 2017 tapahtuma on määrä järjestää Suomessa, Inarissa.

Kesän 2016 tapahtuma oli alkuaan määrä järjestää Inarissa. Tapahtuma päätettiin kuitenkin siirtää Kautokeinoon, sillä paikallisen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti kesäkuussa, ettei se hyväksy homoparien vihkimistä Kautokeinon kirkossa. Seurakunnan pappi Bjarne Gustad on todennut homouden olevan Raamatun mukaan syntiä ja väittänyt homouden olevan asian, josta voi päästä eroon. Lisäksi tämä on vaatinut homoja "taistelemaan tunteita ja syntiä vastaan".Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy