ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Sápmi Pride käynnistyi Kiirunassa

Sami Mollgren • 17.10.2014 07:20 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • EU

Sápmi Pride -tapahtuma järjestetään Kiirunassa 16. - 19. lokakuuta.
Kiirunassa käynnistyi torstaina Sápmi Pride -tapahtuma. 16. - 19. lokakuuta järjestettävä tapahtuma on ensimmäinen alkuperäiskansojen tapahtuma. Sen on tarkoitus saada jatkoa siten, että tulevaisuudessa tapahtuma järjestetään saamelaisalueella vuosittain eri paikkakunnilla, eri tahojen toteuttamana.

Vuoden 2014 tapahtuman järjestää Ruotsin saamelaisnuorten järjestö Sámi Nuorra ja rahoittaa Queering Sápmi -projekti.

Sápmi Pride -festivaaliin kuuluu yhdessäolon, työpajojen ja luentojen lisäksi myös teatteri-, taide- ja musiikkitapahtumista.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hienoa että saamelaisetkin saavat olla, entistä paremmin, kaikinpuolin omia itseään.

Suomessahan Lapissa taannoin saamelaisten oli kuoleman rangaistuksen uhalla kiellettyä joikata.
Siltäkin osin tässä Ruotsista puoliverisen saamelaisen joiku, edesmenneelle ystävälleen www.youtube.com

Meillähän Suomessa on myöskin onneksi vielä saamelaiskulttuuria, joka elää ajassammekin. Tässä ihan helvetin hyvä SomBy -bändi Inarista.

www.youtube.com

He laulavat inarin-saameksi ja voittivat muutama vuosi sitten Hollannissa Euroopan etnisten kansojen "Euroviisut" tällä kappaleella
www.youtube.com

Edesmennyt Nils-Aslak Valkeapäähän kertoi olevansa homo (tai bi); [Hietala, Reijo: Hiihtokeskus homon henkireikä Lapissa. Lapin Kansa, 24.2.2013, s. A9]. Hänellä on ollut iso rooli elvyttämässä saamelaisuuden asemaan ja hän oli taistelemassa mm. joikaamisen aseman palauttamisen puolesta ja on kirjoittanut kirjoja yms.
Tässä hänen kummipoikansa Niko Valkeapää esittää Nils-Aslakin runo-lyrikalla laulun www.youtube.com

fi.wikipedia.org
fi.wikipedia.org

Tässä eräs dokumentti saamelais-homo Nils-Aslak Valkeapäästä
www.youtube.com

Nils-Aslak Valkeapään runo luettiin viime vuonna itsenäisyyspäivämme juhlissa Tampere-talolla. Todella valitettavaa oli kuitenkin se, että runo luettiin vain suomeksi, eikä alkuperäistekstinä saameksi lainkaan (verrattuna siihen että erään suomenruotsalaisen kirjailijan kirjasta luettiin tuolla katkelma sekä suomeksi että ruotsiksi).

Kommenttia muokattu: 19.10.2014 klo 16:28
  human • 19.10.2014 16:20
Kuvamuistoja maailman ensimmäisestä Sápmi Pridesta
Govvamuittut máilmmi vuosttas Sápmi Prides

yle.fi
  Havainnoija • 20.10.2014 15:40
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy