ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

São Paulon pride-paraatissa miljoonia ihmisiä

Sami Mollgren • 11.06.2012 15:20 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT
Sunnuntaina 10. kesäkuuta järjestettiin Brasilian suurimmassa kaupungissa São Paulossa maailman suurimpana pride-paraatina pidetty Parada do Orgulho LGBT de São Paulo. Paraati on toukokuun alkupuolella käynnistyneen pride-kuukauden huipennus.

Suuresta osallistujamäärästä huolimatta merkittävämmistä järjestysongelmista ei ole raportoitu.

Pride-aatteen mukaisesti juhlimisen lisäksi tapahtumalla kiinnitetään huomiota seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten asemaan ja moninaisuuden hyväksymiseen. Tapahtuman järjestää APOGLBT, Associação da Parada do Orgulho de Gays, Lesbicas, Bissexuais e Travestis e Transexuais.

Vuodesta 1997 lähtien kaupungin keskustassa järjestetty karnevaalihenkinen paraati keräsi pilvenpiirtäjien reunustamalle Avenida Paulistalle tänä vuonna arviolta kolme miljoonaa osanottajaa tanssimaan ja marssimaan. Tapahtuma kasvoi joidenkin tuhansien osanottajien suuruisesta tapahtumasta nykymittoihinsa alle kymmenessä vuodessa. Nyt tapahtuma järjestettiin 16. kertaa.

Matkailuelinkeinon kannalta tapahtuma on tärkeä, sillä sadat tuhannet turistit jättävät kaupunkiin satojen miljoonien eurojen arvosta rahaa. Kaupungissa järjestettävistä tapahtumista pride-karnevaalille mitoissaan vetää vertoja ainoastaan Formula 1.

Tapahtuma on vahvasti sekä osavaltion että kaupungin suojeluksessa. Turvallisuudesta huolehtivat esimerkiksi kolmatta tuhatta poliisia ja turvallisuushenkilöä sekä kymmeniä sairaanhoitajia.Pride-tapahtuma ja etenkin sen kasvaminen nykyisiin massiivisiin mittoihin on aiheuttanut myös kielteisiä kannanottoja etenkin uskonnollis-konservatiivisiltä tahoilta. Vastavedoksi on suunniteltu esimerkiksi perinteisiä perhearvoja korostavaa hetero-pride-tapahtumaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onhan tuolla Brasiliassa sitten myös tavallaan "oletus-heteromainen" pridekin, eli Rio de Janeiron samba karnevaali, joka kaikkine höyhenineen päivineen ja lantionkeikutteluineen näytti tänä vunna tältä

www.youtube.com

Homot on Pridessä yleensä vähemmän koristukset päällä.

Ja tänäänhän on Helsingissäkin perinteinen sambakarnevaali-paraati, alkulämmittelynä parin viikon päästä olevalle Helsinki Pride -karnevaaliparaatille.

Kommenttia muokattu: 16.06.2012 klo 03:30
  human • 16.06.2012 03:27
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy