ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Sami Hilvo: Pyhä peto

Sami Mollgren • 06.11.2016 16:20 • 1 kommentti. KIRJAT • KOTIMAA
Sami Hilvo: Pyhä peto
354 sivua. Tammi
EAN: 9789513190378


Kesän 2016 lopussa ilmestynyt Pyhä peto on Sami Hilvon kolmas romaani.

Tarinan päähenkilö on palannut elämänsä ehtoolla, vuosikymmenten jälkeen uudelleen rakennettuun toisen maailmansodan raunioittamaan synnyinkaupunkiinsa Varsovaan. Uudella vuosituhannella lapsuuden ja nuoruuden kaupunki on paikallaan, mutta siellä oikeastaan mikään ei ole ennallaan.

- Nuoruuden kaupungistakin on jäljellä vain nimi, kaupunkia halkova joki ja sen entisten asukkaiden haamut, jotka jatkavat elämäänsä kuin sotaa ja tuhoa ei olisi ollutkaan.

Ennen sotaa kaksi nuorukaista oli löytänyt toisensa: katolisen köyhtyneen aatelisperheen poika ja varakkaan juutalaisen tohtorin poika. He saivat lyhyen hetken olla toisiaan varten.

- Mojsen valmius jakaa meren avaruus ja poukaman suoja kanssani sai minut liikuttumaan eritoten niinä kuutamoisina ja lämpiminä öinä, kun istuimme nuotion äärellä kylki kyljessä, reisi reidessä kiinni ja katselimme kuun nousua ulapan ylle.
- Rannalla ymmärsin, että siellä missä ei muita ollut, ei hepeniä tarvittu. Välissämme oli vain iho ja suola ja simpukoiden raapimat naarmut. Kelpasin sellaisena kuin olin.

Levottomien aikojen myötä unelmat ja toiveet särkyivät.

Saksalaismiehityksen, sodan ja niihin liittyvien koettelumusten jälkeen Atlantin takana avautuu aineellinen menestys pilvenpiirtäjiä suunnittelevana kuuluisana arkkitehtinä. Matkassa seuraa kuitenkin menneisyys muistoineen ja painajaisineen - ja lopulta tarve palata Varsovaan, oman lopun jo häämöttäessä.

Palattuaan vanhaan kotikaupunkiinsa hän ehtii kahvilassa sysätä yhden tarinan raiteilleen.

Vuonna 1967 syntyneen Sami Hilvon esikoisteos oli vuonna 2010 ilmestynyt menestykseksikin kuvattu Viinakortti. Viinakortti on käännetty muillekin kielille ja siitä on dramatisoitu näytelmä. Hilvon toinen romaani, Tokioon sijoittuva Rouva S. ilmestyi vuonna 2012.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mahtava elämys, kiitti vinkistä! Ostin e-kirjana ja luin kahdssa illassa.
  Juuso (ei rekisteröitynyt) • 08.11.2016 08:35
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy