ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Salikuntoilu Suomessa ja yrittäjien asenteet homoja kohtaan

JuhaniV • 30.10.2010 10:22 • 1 kommentti. UUTISET: URHEILU
Suomessa kuntosaliyrittäjien asenteet vaikuttavat olevan saman kaltaisia kuin pohjoismaisissa yrityksissä yleensäkin. Homous ei ole mikään erityinen juttu.

Gold's Gym -uutinen USA:sta antoi aiheen tähän jatkotarkasteluun Suomesta ja pohjoismaista.

Suomessa kuntosalitoiminta on ollut juuri ja juuri kannattavaa. Useita saleja on kuitenkin tehnyt konkurssin tai lopettaneet toiminnan kannattamattomana. Konkursseissa salien asiakkaat ovat saattaneet menettää esimerkiksi vuosikortin maksun.

Tällä hetkellä Suomessa toimii kaksi merkittävää kuntosaliketjua. Ne ovat pohjoismaiset norjalaistaustainen ELIXIA ja ruotsalaistaustainen SATS. Viimeksi mainitulla on Suomessa kahdeksan kuntokeskusta ja 12 000 jäsentä. SATSin kannattavuus on ollut tiukoilla. ELIXIA Finlandilla on yhteensä 10 kuntokeskusta Suomessa. Sen liikevaihto oli viime tilikaudella 20 miljoonaa euroa. ELIXIAn taloudellisesta kannattavuudesta ei ole tullut erityistä tietoa.

Pohjoismaisina ketjuina ne edustavat myös asenteillaan varsin paljon näiden yhteiskuntien arvoja. Suhtautuminen homoihin on tullut esille muutaman kerran esimerkiksi SATSin osallistumisena homojen kannalta myönteiseen kampanjaan. Varmasti myös tämän asiakaskunnan olemassa olo tiedostetaan noissa yrityksissä hyvin.

Molemmat pohjoismaiset ketjut ovat moderneja, monipuolisesti liikunta-aktiviteetteja tavallisille kuntoilijoille tarjoavia yrityksiä. Testosteronihuuruiset "Isojen Poikien" salit ovatkin sitten asia erikseen.

Kaupallisten yritysten hinnat ovat aika korkeita. Ne pyrkivät sitomaan asiakkaat vähintään ensimmäisen vuoden mittaisiin sopimuksiin. Näistä sopimuksista irtautumisista on riidelty. Niiden ehtoja on pidetty joskus kohtuuttomina.

Ei-kaupallisista toimijoista kannattaa ehdottomasti huomata ruotsalaistaustainen urheiluseura Friskis&Svettis, joka toimii Helsingissä ja Vantaalla. Vetäjät ovat toimineet tietääkseni palkatta. Monelle heistä seura on oiva harjoituspaikka omalle myöhemmälle ammatilliselle uralle. Oman kokemukseni mukaan homot ovat löytäneet seuraan erittäin hyvin. Seurassa on myös varsin rento ja myönteinen ilmapiiri. Kohtuullisella jäsenmaksulla saa mittavan valikoiman aerobiseen liikuntaan painottuvia ryhmiä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"SATSin kannattavuus on ollut tiukoilla"

Suomen vai Ruotsin kirjanpidon mukaan? Tytäryhtiöthän harvemmin maksavat tänne Suomeen veroja, joten niiden kannattavuus manipuloidaan kirjanpidolla lähellä nollatulosta. Muistaakseni Mäkkäri ei ole näyttänyt ikinä tulosta Suomessa.
  JesseJones • 02.11.2010 18:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy