ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Salatut elämät -sarjan Kallen edesottamukset herättävät kritiikkiä katsojissa

Sami Mollgren • 20.01.2018 11:54 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Torstain juonenkäänteet ovat esillä Salatut elämät -sarjan Facebook-sivulla.
MTV:llä esitettävän Salatut elämät -sarjan torstainen jakso on herättänyt kriittistä keskustelua sarjan Facebook-ryhmässä, kertoo Ilta-Sanomat.

Jaksossa Kalle sopi treffit Tinder-mobiilipalvelussa kohtaamansa miehen kanssa, mutta mies ei kuitenkaan saapunut kahvilaan, jossa Kalle odotti tätä. Yllättäen kuitenkin kahvilassa ollut mies rupeaa flirttailemaan tälle - ja miehet ajautuvat vessakoppiin, intiimiin kanssakäymiseen. Kallen saattoi päätellä olevan tapahtuneesta mielissään.

Osa katsojista puolestaan eivät olleet yhtä mielissään. Esimerkiksi varhaiseen ajankohtaan lähetettävän ohjelman nuorimpien seuraajien suhteen esitettiin huolta. Aiemmissa sarjan juonenkäänteissä Kalle on myös joutunut raiskauksen uhriksi, jolloin myös moni katsoja huolestui siitä, että aihe oli liian raju nuorimpia katsojia ajatellen.

Kalle teki paluun vuonna 2012

Sarjan alkuperäisiin, vuonna 1999 esiteltyihin hahmoihin kuuluva Pete Latun esittämä Kalle Laitela oli mukana tarinassa muutaman vuoden ajan, sekä uudelleen vuodesta 2012 lähtien. Vuosituhannen vaihteen aikoihin Kalle kaapista ulos, ja silloin televisioruudussa nähty kahden miehen välinen suudelma aiheutti palautetulvan. Sosiaalisen median palveluita ei ollut vielä nykymuodossa olemassa, joten julkinen asian käsittely oli hallitumpaa.

Sittemmin sarjassa on nähty muitakin seksuaalivähemmistöön kuuluvia hahmoja. Larin (Ronny Roslöf) hahmo oli mukana sarjassa runsaat viisi vuotta, ja hahmon tarina kertoi rakkaussuhteen kehittymisestä Eliakseen (Petteri Paavola). Tarina päättyi traagisesti, sillä Eliaksen hahmo menehtyi auto-onnettomuudessa marraskuussa 2016 esitetyssä jaksossa.

Salatut elämät on saanut kehuja siitä, että se on arkipäiväistänyt esimerkiksi homoseksuaalisuutta ja nostanut esiin monia vaiettuja kysymyksiä. Toisaalta esimerkiksi Eliaksen kuoleman yhteydessä joissain kriittisissä kommenteissa huomautettiin, että klassisesti tarinoiden homosuhteisiin ja homoihin ei voi kuulua kuin traaginen loppu.

Keskustelua on käyty myös siitä, että Salatut elämät ja moni muukin sarja jatkuu vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen samaa perusjuonta loputtomiin vatvoen; uusia hahmoja tulee mukaan ja loppuun kulutettuja poistuu yleensä erilaisten dramaattisten käänteiden yhteydessä.

Toisin on esimerkiksi norjalaisen SKAM-nuortensarjan kohdalla, jossa oli myös vahva homoteema. Sitä tehtiin neljä tuotantokautta; kaksi syksyä ja kaksi kevättä. Monista muista sarjoista poiketen SKAM-sarjassa kunnianhimon kohteena oli nuorten elämään liittyvien kysymysten asiallinen käsittely draaman keinoin, ei kaupallinen menestys.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy