ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksassa kristillisdemokraatit haluavat perustuslakituomioistuimelta valtaa pois

vaeltaja2006 • 08.04.2014 12:21 • 9 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Spiegel kertoo viime torstain keskustelusta. Ns. "Xantener Kreisiin” (Xantenin piiriin) kuuluu merkittäviä konservatiivisia CDU-poliitikkoja, ja nyt siellä puhuttiin Saksan perustuslakituomioistuimen vallasta. Kristillisdemokraatit, CDU, haluaa rajoittaa perustuslakituomioistuimen valtaa, koska se ajaa liian liberaalia linjaa. Vuoden aikana jo kaksi hlbti-väelle myönteistä päätöstä.

CDU-laisten mukaan perustuslakituomioistuimen tuomarit ajavat yhteiskunnan liberalisoimista, ja siinä he ylittävät valtuutensa. Erityisesti oli esillä kaksi homopolitiikkaan liittyvää tapausta. Ensin hyväksyttiin homopareille samanlainen verokohtelu kuin heteroavioliitossa oleville. Sen jälkeen hyväksyttiin perheen sisäinen adoptio, kun toisella puolisolla on adoptoitu lapsi (eräänlainen ”jatkoadoptio”). Jotkut kristillisdemokraattiset kansanedustajat ovat voimakkaasti ottaneet kantaa homojen tasa-arvoa vastaan.

Torstain kokouksessa paheksuttiin myös muita perustuslakituomioistuimen päätöksiä. Erityisesti harmitti, että CDU:n oma mies, perustuslakituomioistuimen tuomari Peter Huber on viitannut kintaalla CDU-kannanotoille ja on nyt CDU:n maalitauluna. Viimeksi hän äänesti CDU:n kantaa vastaan eurovaaliasiassa, jossa CDU ajaa kolmen prosentin äänikynnystä. Perustuslakituomioistuin pitää kynnystä perustuslain vastaisena.

Perustuslakituomioistuimen tuomareiden toimikausi on 12 vuotta. Torstaina pohdittiin sitäkin, voisiko aikaa lyhentää.

Muissa puolueissa CDU:n aikeet ovat herättäneet tuohtumusta. Oikeusministeri kysyi: mikä on sisäpolitiikassa vikana, kun hyvin monet asiat päätyvät Karlsruhen perustuslakituomioistuimeen päätettäviksi. Vihreiden sisäpoliittinen tiedottaja Volker Beck sanoi sunnuntaina, että perustuslakituomioistuin tutkii perustuslakia ja tekee sen mukaan päätöksensä. Onko tasa-arvo asiatonta liberaalisuuden ajamista, jos se on selkeästi perustuslaissa.


Meillä Suomessa lainsäädännön perustuslaillisuuden tarkastaa eduskunnan perustuslakivaliokunta. Onko se riippumaton perustuslain tulkitsija? Yleinen käsitys on, että perustuslakivaliokunnassa ei oteta vastaan poliittista ohjausta eikä hallitus voi sanella sille päätöksiä. Lakiesitysten perustuslainmukaisuutta on tulkittu oikeusoppineiden lausuntoihin tukeutuen. Välillä kuitenkin mm. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen suunnasta on epävirallisesti vaadittu erillistä perustuslakituomioistuinta. USAsta ja Saksasta on innostavia esimerkkejä, kun asioita on tulkittu hlbti-ihmisten eduksi.

Ongelmaksi tulee se, miten tuomarit tuomioistuimeen valitaan. USAsta tiedetään, että poliittinen tilanne heijastuu tuomarinimityksiin. Unkarissa kolme vuotta sitten Fidesz-hallitus leikkasi perustuslakituomioistuimen valtaa, kun se alkoi hylätä Fideszin läpi ajamia lakeja. Nyt tuomarit on yhtä lukuunottamatta vaihdettu ”fidesz-miehiin”, eikä enää ole kuulunut valituksia.

Tampereen Seudun Vihreiden Naisten keskustelutilaisuudessa puhuttiin pari vuotta sitten perustuslakituomioistuimesta vs. perustulakivaliokunnasta. Keskustelu on tallenteena ranneliike.netissä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuskinpa krisujen peukalointiyritykset mihinkään etenevät. He ovat liittopäivillä yksin ja vähemmistössä.
  Homopallero • 08.04.2014 14:46
Anteeks nyt vaan pallero mutta CDU on Saksan liittopäivien suurin puolue ja CSU on sen liittolainen joten niillä on lähes puolet alahuoneen 631:stä paikasta. Tarkalleen 311 edustajaa. Suosittelen perehtymään asiaan tuolta.

www.bundestag.de
  kala86 • 08.04.2014 19:02
Nimimerkki kala86 toteaa, että CDU/CSU:lla on liittopäivillä lähes puolet paikoista, eli vähemmistö. En näe syytä, miksi tästä pitää huomauttaa ikään kuin jonain korjauksena siihen, että totean kristillisdemokraattien olevan liittopäivillä vähemmistössä.

Kommenttia muokattu: 08.04.2014 klo 19:45
  Homopallero • 08.04.2014 19:28
Vai ovat Saksassakin luonnottoman uskonnon edustajat sitä mieltä, että maassa ajetaan oikeudessa liian inhimillistä linjaa.

Eikös tuo nyky-Saksan kristillisdemokraattinen puolue perustettu sen vuoksi jotta natsi-Saksan tapahtumat eivät enään toistuisi.

Tosin natsi-Saksan aikaan Saksan kristityt eivät tikkua ristiin laittaneet sen eteen, ettei maassa olisi joukkotuhottu yli 6 miljoonaa juutalaista ja muutama miljoona romania, homo/bimiiestä, jehovantodistajaa, slaavia, vammaista, ...

Kristillisdemokraateilla olisi tilaisuus näyttää, ettei natsi-Saksan harjoittama ihmisten eriarvoistaminen tosiaan enään nykyään Saksassa toistuisi - tai jatkuisi.

Mutta taitavat kristillisdemoraatit mieluummin osittain astella kristittyjen natsien jalanjäljissä, tekopyhyytensä pauloissa.

Kommenttia muokattu: 08.04.2014 klo 22:32
  human • 08.04.2014 22:21
CDU (kristillisdemokraattinen unioni) ja sen baijerilainen sisarpuolue CSU (kristillissosiaalinen unioni) pitävät sisällään meidän kokoomuksen ja kepun. Ne kuuluvat Euroopan kansanpuolueeseen (EPP), kuten kokoomus ja Päivin kristillisdemokraatit.

Nimestään huolimatta CDU ja CSU ovat sekulaareja puolueita. Kummallakin on puolueen sisäisiä tunnustuksellisia ryhmiä.

Saksassa on kristillisiä pikkupuolueita, joiden merkitys on mitätön. Päivin kristillisdemokraatit rinnastuvat ideologisesti enemmän näihin pikkupuolueisiin kuin CDU:hun.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 08.04.2014 23:34
Niin...onhan perustuslain tulkinta vain poliittista peliä.

-Kristus elää ja hallitsee-
  martin • 09.04.2014 12:48
Nyt kun eräs luonnoton uskomus taas harrastaa sen mielikuvitusjumalan nuorimman pojan ristiinnaulitsemisnäytelmiä, voisi olla paikallaan muistuttaa myös ihan todellisuuteen pohjaavilla näytelmillä, miten tuo uskomus poltatutti rovioilla elävältä ihmisiä, jopa toisiaan rakastavia ihmisiä.

Keinot oli monet kristityillä hlbt-lähimmäisiään kohtaan:
upload.wikimedia.org
andrejkoymasky.com
classconnection.s3.amazonaws.com
www.executedtoday.com
mundabor.files.wordpress.com
rictornorton.co.uk
1.bp.blogspot.com
2.bp.blogspot.com
4.bp.blogspot.com
4.bp.blogspot.com
2.bp.blogspot.com
4.bp.blogspot.com
2.bp.blogspot.com
näillä raudoilla lesbo-naisilta revittiin rinnat irti:
4.bp.blogspot.com
1.bp.blogspot.com

Tai Suomessakin 1050 hlbt-ihmistä voisi esittää näytelmän, missä he kadulla raahustaisivat vankilaan, syytettyinä ja tuomittuina rakastamisesta ja rakastelusta - kuten itsenäisessä Suomessa heille tehtiin, aina 1970 asti.

Kommenttia muokattu: 09.04.2014 klo 16:16
  human • 09.04.2014 15:26
Liittyen kotimaisen perustuslakivaliokunnan toimintaan.
EU tuomioistuin totesi 8.4.2014, että teletunnistetietojen tallentaminen on puhdasta DDR-meininkiä. Joten tätä koskenut direktiivi on pätemätön.
perustuslakiblogi.wordpress.com

Aikanaan kun tuota direktiiviä ajettiin Suomen lainsäädäntöön vuonna 2008, niin eikös meidän perustuslakivaliokuntamme sitä kannattanut.
En anna kauhean korkeaa arvosanaa meidän perustuslakivaliokunnalle, kun meni moista DDR-systeemiä puoltamaan.
  AAA • 12.04.2014 12:35
No rakastelu puskissa kuuluisikin olla rikollista...humanilla on selkeästi asennevamma kaikkin uskovaisiin. Sääliks käy. Pitäisikö minulla olla nyt asennevamma ateisteihin. Niihin moraalittomiin, jotka eivät usko mihinkään?
  Hönötin • 13.04.2014 07:14
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy