ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksan perheministeri: lesbous ei ole ratkaisu naisten syrjintään

vaeltaja2006 • 06.11.2010 20:59 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Saksan perheministeri Schröder (33v) on monesti päätynyt mielipiteineen homomediaan. Nyt hän esittelee ajatuksiaan Spiegel-lehdessä. Hänen mukaansa ainakin aikaisemmin feministit unohtivat, että perhe ja lapset tuottavat elämään onnellisuutta. Erityisesti perheministeri kritisoi Alice Schwarzeria, joka on väittänyt, että kaikkeen heteroseksuaaliseen kanssakäymiseen liittyy naisen alistamista. Sen vuoksi radikaalimmat feministit luopuvat kokonaan heterosuhteista. Ministerin mukaan se ei kuitenkaan ole ratkaisu naisten alistamiseen.

www.spiegel.de


Alice Schwarzer on saksalainen feministi (naisliikkeen ikoni), joka julkaisee Emma-nimistä aikakauslehteä. Lehti usein kyseenalaistaa itsestäänselvyyksiä. Kun suunniteltiin Berliinin homomuistomerkkiä, Schwarzer kysyi Emmassa, miksi lesbot unohdettiin. Schwarzer elää naisen kanssa, mutta se on julkinen salaisuus.


Saksan perheministeri kertoo Spiegelin haastattelussa myös pojista. Ensinnäkin kaikista naiskiintiöistä on luovuttava. Se on antautumisen politiiikkaa. Poika- ja miespolitiikka on unohdettu. Opetuksessa pitää reilusti ottaa käsittelyyn sellaisia asioita, jotka kiinnostavat poikia, esim. jalkapallo. Palkkapoliitiikassa: naiset opiskelevat aineita, joista työelämässä maksetaan vähemmän. Minkä valtio sille voi.

*****

Perheministeri Schröderistä odotettiin homoasioiden ajajaa. Hän näytti hyvin avoimelta homokysymyksiin. Kuitenkin haastatteluissa hän on jatkuvasti torjunut homojen ja lesbojen tasa-arvon. Hän vastustaa esim. adoptio-oikeutta homoille, koska nämä eivät pysty tarjoamaan kehittyvälle lapselle sukupuolten erilaisuutta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Totta on, ettei "lesbous" sinällään ole ratkaisu naisten syrjimiseen (sitä paitsi mielestäni radikaalifeministit, jotka "valitsevat" lesbouden ovat hakoteillä elleivät jo aiemmin ole olleet (hetero-)suuntautumisessaan joustavia tai epävarmoja) mutta jonkinlainen queer-näkökanta myös heteronaisille olisi hyväksi, sillä se auttaa kyseenalaistamaan vallitsevaa sukupuoliajattelua. Joka tapauksessa naurettavaa perheministeriltä syyttää naisia palkkaeroista. Ihan kuin palkkaerot saataisiin kuriin yksinkertaisesti sillä että "naiset" (yhtenä ryhmänä) menisivät "miesten" töihin. Niin yksinkertaista se ei valitettavasti ole.
  mapleapple • 09.11.2010 08:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy