ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksan liittoneuvosto asettui kannattamaan samaa sukupuolta olevien avioliittoja

Sami Mollgren • 12.06.2015 21:53 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Saksan liittoneuvosto on hyväksynyt tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä puoltavan lausuman.

Perjantaina hyväksytyssä lausumassa liittoneuvosto kehottaa liittohallitusta lopettamaan perustuslain vastaisen syrjinnän, joka kohdistuu rekisteröityihin parisuhteisiin. Syrjinnän lopettaminen käsittää avioliiton avaamisen ja täyden adoptio-oikeuden järjestämisen samasukupuolisille pareille.

Kuudestatoista osavaltiosta yhdeksän äänesti lausuman puolesta.

Liittoneuvosto (Bundesrat) edustaa Saksan 16 osavaltiota liittovaltiotasolla. Käytännössä se toimii Saksan parlamenttiin eli liittopäiviin (Bundestag) nähden ylähuoneen tyyppisenä elimenä. Liittoneuvoston kokoonpano on huomattavasti liittopäiviä liberaalimpi.

Angela Merkelin johtamalla Saksan hallituksella ei tällä hetkellä ole suunnitelmia avata avioliittoa myös samaa sukupuolta oleville pareille. Käytännössä tasa-arvoinen avioliittolaki ei voi syntyä ilman hallituksen myötävaikutusta. Seuraavat liittopäivävaalit järjestetään vuonna 2017.

Monien arvioiden mukaan liittoneuvoston ratkaisulla on kuitenkin tasa-arvoisen avioliittolain etenemisen kannalta vaikutusta, vaikka päätöksen merkitys on symbolinen. Homoavioliittoihin liittyvän keskustelun odotetaan voimistuvan entisestään. Mielipidetiedustelujen mukaan valtaosa saksalaisista kannattaa tasa-arvoisella avioliittolakia.

Saksassa samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa vuodesta 2001 lähtien.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy