ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Saksalaisuimari kaapista

Sami Mollgren • 03.01.2015 16:52 UUTISET: URHEILU
Saksalainen uimari Theresa Michalak kertoi uudenvuodepäivänä Facebookissa elävänsä yhdessä toisen naisen kanssa. Michalak julkaisi Facebookissa kuvan, jossa hän on yhdessä kumppaninsa kanssa Barbadoksella.

Kuvan ohessa julkaisemassaan tekstissä 22-vuotias uimari kirjoittaa, ettei aina vieläkään ole itsestään selvää ja hyväksyttyä rakastua toiseen, varsinkin kun kyse on samasta sukupuolesta. Barbadoksella järjestetyllä harjoitusleirillä kahden naisen välinen suhde ei ole hänen mukaansa miellyttänyt kaikkia.

- Vaikka en olekaan mikään supertähti, moninkertainen olympiavoittaja tai muutakaan sellaista, toivon, että voin olla esimerkkinä joillekin esikuvana. Koskaan ei voi tietää, kehen rakastuu, kirjoittaa Michalak.

- Näillä mietteillä - rakkaat terveiset saarelta minulta ja kumppaniltani.

Alkuperäiseen kaapistatuloviestiin on jätetty puolentoistasataa kommenttia ja siitä on tykätty yli tuhat kertaa. Perjantai-iltana pari kiitti saamistaan viesteistä ja kommenteista Facebookissa. Michalak arvelee tulleensa sekä myönteisten että kielteisten kommenttien myötä vahvemmaksi. Hän myös arvelee voivansa näin auttaa joitakin ihmisiä.

Michalak on uinnissa moninkertainen Saksan mestari. Hän voitti vuonna 2011 lyhyen radan sekä 100 metrin Euroopan mestaruuden.

Michalak jatkaa tunnettujen urheilijoiden ulostulojen sarjaa. Vuoden 2014 mittaan kaapista tulivat esimerkiksi jalkapalloammattilainen Thomas Hitzlsperger, australialaisuimari Ian Thorpe, uusiseelantilainen soutaja Robbie Manson, kanadalainen ohjaskelkkailija John Fennell, amerikkalaista jalkapalloa pelaava Michael Sam sekä suomalainen olympiatason uimari Ari-Pekka Liukkonen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy