ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Saksa vaihtaa euroviisuedustajaa - hyllytys juutalaisvastaisten ja homokielteisten sanoitusten vuoksi

Sami Mollgren • 21.11.2015 22:42 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU

Eurovision laulukilpailu pidetään Tukholmassa toukokuussa 2016
Euroviisuedustajaksi vasta valittu Xavier Naidoo ei edustakaan Saksaa Tukholmassa keväällä järjestettävässä laulukilpailussa. Hyllytyksen syynä ovat hänen juutalaisvastaisina ja homokielteisinä pidetyt sanoituksensa.

Asiasta kertoi yleisradioyhtiö ARD. Suomessa asian nosti esiin Viisukuppila.

Naidoon valinta euroviisuedustajaksi Saksan yleisradioyhtiö ARD:n järjestämässä kilpailussa torstaina aiheutti arvosteluryöpyn sekä sosiaalisessa mediassa että perinteisessä mediassa. Esimerkiksi sanomalehti Bild nosti valinnan etusivulleen perjantaina.

Kotimaassaan menestynyt 44-vuotias R&B-laulaja Naidoo on asunut koko ikänsä Saksassa. Hänen vanhemmillaan on juuria Etelä-Afrikassa ja Intiassa.

Naidoo on itse sanonut suvaitsevansa eri uskontoja ja elämäntapoja; hänen edustamansa Saksa on avoin maailmalle.

Helsingin Sanomat kertoo, että Naidoo osallistui viime vuonna mielensoitukseen, jossa vaadittiin Saksalle toista maailmansotaa edeltäviä rajoja.

Thomas Schreiber ARD:ltä toteaa Naidoon olevan erinomainen laulaja, eikä hänen mielestään homofobinen tai rasisti. Hänen mielestään yleisön jakautuminen kahteen leiriin ja sen herättämä keskustelu voi vahingoittaa Eurovision laulukilpailua - joten Naidoon tilalle etsitään toinen vaihtoehto.


Eurovision laulukilpailu pidetään Tukholmassa toukokuussa 2016. Semifinaalit järjestetään tiistaina 10. ja torstaina 12. päivänä ja finaali lauantaina 14.5.2016Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ehkä sieltä löytyisi joku todella hyvä arabi-juutalainen homo tai lesbo laulajatähti hyvin myös : )

Mielenkiitoista muuten tämäkin saksalaisten historiaan liittyen

www.haaretz.com

en.wikipedia.org

en.wikipedia.org

Kommenttia muokattu: 22.11.2015 klo 21:50
  human • 22.11.2015 19:03
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy