ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksa on matkalla kohti uutta avioliittolakia

vaeltaja2006 • 01.03.2017 12:00 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Entinen europarlamentin puheenjohtaja martin Schulz on Merkelin vakavasti otettava kilpakumppani syyskuun parlamenttivaaleissa.
Saksassa pidetään parlamenttivaalit syyskuussa 2017. Merkelin ja kristillisdemokraattien suosio on laskussa, sosialidemokraattien ja Martin Schulzin suosio nousussa. Schulz ajaa avoimesti homojen ja lesbojen avioliitto-oikeutta.

Muutaman viikon päästä Saksan sosialidemokraatit eli SPD kertoo Martin Schulzin nimeämisestä kansleriehdokkaakseen ja vaaliohjelmastaan. Kesäkuun puoluekokouksessa ehdokkuus lyödään lukkoon. Merkel saa vakavasti otettavan vastaehdokkaan.

SPD:llä oli homoavioliitto jo vuonna 2013 vaaliohjelmassaan, mutta kristillisdemokraatit estivät toteuttamisen. Tv:n kakkoskanavan ZDF:n mukaan nyt tehdään uusi yritys. Sosialidemokraattien mukaan: jos joku haluaa hyvinä ja huonoina päivinä elää yhdessä toisen kanssa, hän saa solmia avioliiton. Se koskee myös homoja ja lesboja. Heillä tulee olla myös adoptio-oikeus.

Avioliitto-oikeus saataisiin syntymään puna-puna-vihreässä hallituskokoonpanossa, eli vasemmisto, sosialidemokraatit ja vihreät. Kristillisdemokraatit eli CDU ja CSU jäisivät rannalle.

Merkelin hallituksen tiedottaja Steffen Seibert tyynnytteli toissa päivänä mielialoja. Nykyhallitus ei hyväksy samaa sukupuolta olevien avioliittoa eikä adoptio-oikeutta. SDP on mukana nykyhallituksessa ja on sovittu, että avioliitto-oikeus ei laajene. Avioliitto on Seibertin mukaan perustuslain erityisessä suojeluksessa. Perustuslakituomioistuimen mukaan se on miehen ja naisen liitto. Perustuslain muuttaminen ei tule olemaan yksinkertainen juttu, vaikka Schulz voittaisi vaalit.Martin Schulz ilmaantui yllättäen Saksan sisäpolitiikkaan viime vuonna. Sitä ennen hän oli pitkään europarlamentin puheenjohtajana (2012-2017). Marraskuussa hän ilmoitti lopettavansa europarlamentissa. Saksan sosialidemokraatit saivat vahvan keulakuvan. Samaan aikaan Merkelin suosio oli kovassa laskussa pakolaiskysymysten vuoksi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Lisäkantona kaskessa Saksassakin ovat sitten ne sikäläiset persu-natiolalisti-rasistit, joille saksalaisten yhdenvertaisuus ei kelpaa.

Sellainen kommentti, että "homoavioliitto" -termin viljely on aika huonoa, kun kyse ei mitenkään ole homoavioliitosta, vaan yhdenvertaisesta / tasa-arvoisesta avioliitosta. (nykyiselläänhän Saksassa on vielä hetero/bi-avioliitto).
  human • 01.03.2017 12:12
Käsittääkseni Saksassa ei kyllä ole perustuslaillista homoavioliittokieltoa, minkä vuoksi avioliittolain muuttaminen edellyttäisi perustuslain muutosta.
  Homopallero • 01.03.2017 12:27
Homoavioliitto = kahden samaa (sama=homo) sukupuolta olevan välinen avioliitto. Homo-etuliitteellä ei viitata avioliiton osapuolten seksuaaliseen suuntautuneisuuteen, vaan sukupuolen samuuteen. Homoavioliitto latinan kautta tulkittuna tarkoittaisi ihan ihmisavioliittoa. Heteroavioliitto = kahden eri sukupuolta olevan välinen avioliitto. Bi-avioliitto on tässä jotenkin vaikeammin tulkittava asia.
  smo • 01.03.2017 12:32
Vastustajat viittaavat perustuslain kohtaan, jossa puhutaan perheen suojelemisesta, ja katsovat sen estävän avioliittolain muuttamisen. Heillä on tukenaan konservatiivisia juristeja, jotka tulkitsevat perustuslakia samalla tavalla. Mitään eksplisiittistä kieltoa ei siis ole.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 03.03.2017 21:10
"Sellainen kommentti, että "homoavioliitto" -termin viljely on aika huonoa, kun kyse ei mitenkään ole homoavioliitosta, vaan yhdenvertaisesta / tasa-arvoisesta avioliitosta."

Hienoa Human, jotain on sentään mennyt perille sinulle


SMO: puhuessaan homoliitoista niitä vastustava (tai puolustava) harvemmin ymmärtää että puhuukin latinaa.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 14.03.2017 12:54
Puhuinko minä "homoliitoista"? No en.
  smo • 15.03.2017 10:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy