ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

Saksa: oikeusministeri haluaa sateenkaariperheille täyden adoptio-oikeuden

vaeltaja2006 • 24.07.2009 08:08 • päivitetty: 24.07.2009 15:07 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Saksassa on arviolta 6 600 lasta, jotka kasvavat kahden äidin tai kahden isän perheissä. Ja lisää tulee koko ajan. Oikeusministeri Zypries (sosdem) haluaa nyt tämän tilanteen lakiteksteihin. Hän haluaa laajentaa adoption koskemaan myös sateenkaariperheitä. Homo- ja lesboparit ovat yhtä hyviä vanhempina kuin perinteiset isä ja äiti. Zypriesin tukena on uusi tutkimus. Tällä hetkellä vain parin toinen osapuoli voi adoptoida. Toinen sapuoli saa ns. "pienen huoltovastuun".

Zypries perusteli omaa kantaansa: "Lasten paras on sateenkaariperheissä yhtä turvattu kuin muissakin perhemuodoissa. Näiden lasten persoonallisuudenkehitys, ja koulu- ja ammattimenestys on positiivista". Eroja heteroperheiden lapsiin ei ole.Tutkimus paljastaa, että useimmilla sateenkaariperheiden lapsilla ei ole ollut mitään syrjintäkokemuksia vanhempiensa vuoksi. Jos tällaista on tapahtunut, se on ollut lähinnä nimittelyä. Tällä hetkellä Saksassa on rekisteröidyissä parisuhteissa elävillä 2 200 lasta. Näistä tutkittiin 693 niin, että vanhemmat kuvasivat tilannetta. Lisäksi 95 lasta oli henkilökohtaisesti mukana tutkimuksessa.

Tutkimus paljasti, että ne argumentit, joita käytetään adoptiota vastaan, ovat lähinnä olettamuksia. Käytäntö on toisenlaista. Siitä huolimatta kristillisdemokraatit (CDU/CSU) kiirehtivät antamaan lausunnon, jonka mukaan lapsen paras on aina perhemuoto, jossa on isä ja äiti. Oikeusministeri Zypriesiä syytettiin halpahintaisesta ääntenkalastelusta. Vaalit on lähestymässä (27.9.2009). Kristillisdemokraatit vielä korostivat, että he eivät halua täydellistä tasa-arvoa hetero- ja homoparien välille.

(Spiegel)


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy