ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksa: Gayromeossa liikkunutta pappia ei voi rangaista

vaeltaja2006 • 15.11.2010 07:27 • 1 kommentti. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Bernward M. on ollut pappina Oberhausenin alueella Saksassa. Syyskuussa Westdeutsche Allgemeine Zeitung teki paljastuksen: tällä papilla on Gayromeossa profiili ja hän käy ahkerasti Gayromeossa. Vähän myöhemmin kävi ilmi, että paljastusten takana oli Oberhausenin kakkospormestari Klaus-Dieter Bross (CDU). Pormestarin homo poikapuoli (34-vuotias, ei biologinen poika) oli kertonut saaneensa pappiin kontaktin. Isäpuoli eli kakkospormestari perusteli, että hän halusi suojella poikapuoltaan. Hiippakunta ei ollut halunnut puuttua koko asiaan, valitteli pormestari. Sen takia mentiin mediaan. Pappi joutui pakkolomalle.

Essenin piispa Franz-Josef Overbeck joutui jo aikaisemmin keväällä samantyyppiseen tilanteeseen. Hänen alaisenaan ollut pappi pakko-outattiin ja Bild-lehti kävi vielä näyttämässä outatulle tämän Gayromeo-profiilin. Tilanne valokuvattiin kadulla. Piispa Overnbeck pääsi julkisuuteen esittämään mielipiteitään. Anne Willin keskusteluohjelmassa piispa läksytti homot syntisiksi.

Homo- ja lesboryhmät kritisoivat ankarasti piispa Overbeckiä. 46-vuotias piispa tapasi homoryhmien edustajia syyskuussa, ja vakuutti, ettei hän millään tavoin halua syrjiä homoja. Oli vain tapahtunut kirkon opin vastaista. Muutamaa päivää myöhemmin Saksan ulkoministeri Guido Westerwelle ilmoitti rekisteröineensä parisuhteensa, ja silloin piispa kommentoi: homoliitto ei ole moraalisesti hyväksyttävä.

Nyt piispa Overbeck on pitänyt katumuspuhuttelun viimeksi outatulle papilleen. Piispa oli pyytänyt pappia eroamaan, mutta pappi ei ole tehnyt mitään rikollista maallisen tai kirkollisen lainsäädännön mukaan. Puhuttelu on piispan mukaan ihan okei, ja pappi ei voi enää toimia vanhassa seurakunnassaan.
Liikuskelu tietyillä internet-sivuilla ei piispan mukaan ole papin arvon tai velvollisuuksien mukaista, vaan päinvastoin se on sopimatonta. Siitä syntyy vihaa ja tuohtumusta, ja papin viran arvostus heikkenee.

Pappi on nyt siirretty uuteen seurakuntaan Gelsenkircheniin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tässä on siis kyse katolisesta papista.
Piispasta:
Nyk. Essenin katolisen hiippakunnan piispa Overbeck promovoitiin teologian tohtoriksi vuonna 2000 ja Essenin hiippakunnan piispaksi vuonna 2009. Hän on myöhemmin tarkentanut lausuntoaan, jonka antoi yllämainitussa Anne Willin ohjelmassa: hänen olisi tullut puhua ennemmin homoseksuaalien syntisestä toiminnasta kuin syntisestä taipumuksesta.
  martin • 17.11.2010 15:43
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy