ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Saara Aalto semifinaaliin Britannian X Factor -kilpailussa

Sami Mollgren • 28.11.2016 09:59 • 9 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Saara Aalto esiintyi kesällä Hangon Pride-tapahtumassa
Saara Aalto pääsi sunnuntaina Britannian X Factor -kilpailun neljän parhaan joukkoon ja eteni semifinaaliin. Kilpailutaipaleen alussa hän joutui pudotusuhan alle, mutta viimeisimmissä äänestyksissä hän on päässyt suoraan jatkoon.

Suomalaismedia on seurannut tarkasti yli 25-vuotiaissa kilpailevan Saara Aallon taivalta. Myös kansainvälinen hlbti-media on huomioinut Aallon menestyksen.

Keväällä 2015 Saara Aalto kertoi parisuhteestaan Meri Sopasen kanssa, tullen samalla kaapista. Viime elokuussa kahden vuoden seurustelun jälkeen Aalto kertoi Instagram-viestissä parin kihlautuneen.

Vuonna 1987 syntynyt Saara Aalto tuli Suomessa julkisuuteen vuonna 2007, kun tämä osallistui Talent Suomi -kilpailuun ja hän sijoittui kolmanneksi. 2011 Aalto osallistui Suomen euroviisukarsinnoissa ja sijoittui toiseksi. Kakkossijalle hän ylsi myös keväällä 2012 The Voice of Finland -kilpailussa. 11–vuotiaana kesällä 1998 Aalto voitti Kotkan meripäivien sävellyskilpailun ja samalla kappaleella hän voitti Kotkan Merilaulukilpailun.

Alkuvuodesta 2016 Aalto valittiin vuoden QX Gay Gaalassa Vuoden homoksi. Aalto esiintyi viime kesänä sekä Lahden että Hangon pride-tapahtumissa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Saara on ihan huippulaulaja. Toivotaan että voittaa koko kisan.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 28.11.2016 14:38
Itseasiassa Saaran uran kannalta paras vaihtoehto olisi kakkos tai kolmossija koska silloin taiteilija saa itse päättää kenen kanssa tekee mahdollisen levytyssopimuksen. Sekä noissa X Factoreissa ja Idolsseissa aika usein siitä joka ei voita, tulee loppujen lopuksi isoimmaksi tähdeksi. Suomessakin on hyvä esimerkkejä.
  OllH • 29.11.2016 10:31
Noin se tosiaan on, eli The X Factor UK -artistikisaa (huom! ei siis laulukisaa, kuten jotkut luulevat ;) järjestävä Syco tosiaan sopparilla kahlitsee voittajan uraa ainakin joksikin aikaa kisan jälkeen - ja tietenkin myös pyrkii rahastamaan Sycon pussiin.
Britanniassa, kuten Suomessakin on laulukisat ihan erikseen - eli tuo The X Factor UK on artistikisa.

Saara Aalto on menestynyt kisassa hienosti ja panostanut, ottanut kisan todella tosissaan. Hieman menestymisestä innostumista laimentaa tosin se, että tuo kisa on potentiaalisten musiikkiartistien kisa, eli luokkaa amatöörikisa, kun taas Saara Aalto on Sibelius-akatemian kasvatti ja jo useamman vuoden laulaja-ammattiuraa rehnyt. Eli hän on kisassa kun NHL-jääkiekkoilija pelaamassa puulaakisarjassa ... ja kas kummaa, voi jopa voittaa ; ) Kisan livelähetysten kisaajistahan oikeastaan vain 5 After Midnight -ukkotrion lyhin kaveri Kieran omaa musiikkiammattilaistaustaa jo myös, koska on levyttänyt ja esiintynyt musikaaleissa, mikä näkyy hänelläkin esityksissä. Varmasti sen vuoksi Saara Aalto kertoi Kieranin tulleen kanssakisaajista läheisimmäksi - heillä on sitä ammattilaisuustason yhteistä näkemystä ja juteltavaa.

Kisaajista Honey G -räppäri herätti osassa kisaa seuraavista angsteja ja osassa ihastusta. Onhan se toki ristiriitaista kun jotkut anittavat laulutaidottomia miesräppäreitä, mutta vihaavat varhais-keski-ikäistä naisräppäriä, joka esiintyy ihan yhtä hyvin, jopa paremmin ; )
Honey G:hän oli ainukainen jonka esityksissä oli flowta, vuorovaikutusta yleisön kanssa - eli ihmiskunnan arvokkainta musiikki-perinnettä, jota yhä afrikkalaisessa musiikissa on ja mikä myös on se olennainen juttu rapmusiikissa.
Toki Honey G ei sitten lopulta osannut varioida sitä flowta, vaan alkoi kyntää samaa uraa ja fanien into laimeni.

Merkittävin asiahan, minkä Saara Aalto saattaa tehdä, on se että hänestä voi tulla ensimmäinen ulkomaalainen, joka voittaa X Factorin.
Tähän mennessä parhaiten ulkomaalais-osallistujista on tuossa brittikisassa pärjännyt viime vuonna 2015 The X Factor UK -kisssa toiseksi tullut ghanalaismiesten duo Reggie 'n' Bollie ja he eivät olleet kertaakaan kisassa pudotusuhan alaisina www.youtube.com
Ghanalaisilla oli viime vuonna finaalissa toisessa esityskappaleesaan uskomuksen julistusta, mikä varmasti pudotti heidät voittopallilta
www.youtube.com
- eli Saara voi nyt kiillottaa ulkomaalaisvoitot velihopeasta kullaksi.

Ensi viikonloppunahan kisassa on mukana myös Lady Gaga, siis promoamassa uutta albumiaan - vaikkakin duetto Saara Aallon kanssa toki olisi vallan hottis.
Toivottavasti Saara Aalto ei lurittele ensi viikonlopun joulu-teemassa mitään uskonnollista höttölaulua. Toinen esityskappale on sitten jälleen omavalintainen.

Kommenttia muokattu: 29.11.2016 klo 18:58
  human • 29.11.2016 13:13
Suomessahan tuota kisaa näyttää sub -tvkanava, mutta pari viikkoa jäljessä live-lähetyksiin nähden.

Liki kaikki tosin jo tietänevätkin että mobiili&Windows-sovelluskaupoista ilmaisella Filmon live tv -appsilla voi kisaa katsoa suorana livelähetyksenä lauantaisin ja sunnuntaisin, Suomen aikaa klo 22:00 alkaen. Tuolsta sovelluksesta tvkanavien listasta Britti-tvkanavista ITV-kanava (ITV1). Ja Xtra-lähetys kisan jälkeen ITV2-kanavalta.
Tai myös nettilähetyksenä, mikä voi tosin takuta pätkiä pahastikin
joko www.filmon.com
tai www.filmon.tv

Kommenttia muokattu: 29.11.2016 klo 13:26
  human • 29.11.2016 13:24
Uutisessa Ranneliikkeen toimittaja olisi voinut toki kertoa myös sen että The X Factor UK -kisa taiteellisena johtajana toimii homomies Brian Friedman, joka on elänyt pitkään rakkaansa Daniel Brownin kanssa ja ovat suunnitelleet häitäkin. Hänen sympatiansa ovat varmasti olleet eritoten Saara Aallon menestymisenkin takana osavaikuttajana.

www.youtube.com

attitude.co.uk


Saara Aaltohan on kisan myötä ollut paljonkin esillä brittimediassa ja esiintynyt ihan edukseen, millä on suuri lisävaikutus itse kisassa pärjäämisessä

www.youtube.com

Saarahan opetti letkeän mukavalle Honey G :lle suomeakin ; ) mikä näkyi sitten sen jälkeen tässäkin:

www.youtube.com

Kilpakumppanit Matt Terry ja Saara Aalto ehtivät viime viikolla, kahden kisakappaleen opettelun lomassa, käydä irkkupubissakin ottamassa pohjia viime viikonlopun kisaan - ja tuottihan se tulostakin sitten ;)

www.youtube.com

Ja onhan siellä "perhesisarusyhteyttä" muodostunut
www.youtube.com

Saarahan toki 29-vuotiaana on jo kokeneempi, stressiensietokyvyissäkin ja keikkaillut mm. Kiinassakin, eli kokemusta on jo ennestään ihan eri tavalla, kuin esim. kisassa myös mukana vielä olevall 17-vuotiaalla Emilyllä tai 21-23 -vuotiailla äijäkisaajilla Matt:llä ja 5am:llä.

Kommenttia muokattu: 29.11.2016 klo 19:04
  human • 29.11.2016 13:50
Tavallaan jo se, että Saara on päässyt jo noin pitkälle, on voitto sinänsä. Pelkästään kaiken sen stressin ja paineen kestäminen, mitä kilpaileminen tuolla tasolla merkitsee, on henkilökohtaista voittamista. Ei voi muuta kuin toivottaa Saaralle kaikkea hyvää ja menestystä riippumatta siitä, mikä lopullinen sijoitus tulee olemaan.
  Irokeesi • 29.11.2016 14:08
Ensi lauantaina 3.12. päästäänkin sitten Suomen tv-kanavallakin live-jännityksen pariin The X Factor UK -kisan kanssa, kun Sub alkaa näyttämään kisaa livenä

www.iltalehti.fi
  human • 30.11.2016 17:40
Ainakin Yökerho Hercules järjestää X Factor -kisakatsomon lauantai-illalle

www.facebook.com

screeni ja littutv:t.
  human • 01.12.2016 20:02
Saara Aalto eteni Britannian X Factorin finaaliin ( www.hs.fi ).
  smo • 04.12.2016 22:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy