ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Saanko olla totta? Sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen

Toimitus • 11.03.2011 09:08 KIRJAT • KOTIMAA
Liisa Tuovinen, Olli Stålström, Jussi Nissinen & Jorma Hentilä (toim.): Saanko olla totta? Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus. Gaudeamus 2011.

Kouluterveydenhoitajat, papit, lääkärit, opettajat, psykoterapeutit ja monet muut ihmisten parissa työskentelevät kohtaavat työssään henkilöitä, jotka etsivät selvyyttä ja tukea oman seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuolisen minuutensa ymmärtämiseen ja toteuttamiseen. Liisa Tuovinen, Olli Stålström, Jussi Nissinen ja Jorma Hentilä toimittivat näiden kohtaamisten tueksi tietokirjan Saanko olla totta? Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus (Gaudeamus 2011).

Saanko olla totta? -teos tarjoaa auttamistyön ammattilaisille ja muille tietoa ja taitoa tarvitseville apua sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kohtaamiseen. Kirjassa on mukana myös sateenkaari-ihmisten elämäntarinoita, jotka kertovat autetuksi tulemisen epävarmuudesta, tuskasta, ilosta ja onnesta.

"Tämä kirja on tehty niille monille, jotka työssään kohtaavat ihmisiä ja voivat tietoisesti tai huomaamattaan vaikuttaa ratkaisevasti jonkun kasvuun tai selviytymiseen elämän kriiseissä", tekijät kertovat.

Teoksen sisältämät elämäntarinat kertovat sekä auttamisen onnistumisesta että epäonnistumisesta. Epäonnistunut 'eheyttämiseen' tähtäävä terapia, uskonnon nimissä syyllistäminen tai apua etsivän omien kokemusten sivuuttaminen ja vähätteleminen voi syöstä vuosiksi ahdistukseen. "Toiseuden pelkoon ja kieltämiseen liittyvä väkivalta on ihmiskunnan julmaa todellisuutta", sanoo Liisa Tuovinen. "Sen vastakohta on oikeus saada tulla esiin ja olla olemassa omana itsenään."


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy