ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saako tytöllä olla luokkakuvassa smokki yllään?

vaeltaja2006 • 16.10.2009 21:14 • päivitetty: 16.10.2009 21:17 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Jo kesästä alkaen on kytenyt riita USAn Mississipin osavaltiossa erään koulun (Wesson Attendace Center Jacksonin kaupungissa) johdon ja lesbo-oppilaan (17v.) välillä. Oppilas Ceara Sturgis on valinnut koulun vuosikirjan kuvaan asukseen smokin. Koulun jodon mukaan se on vain miehille kuuluva asu. Nuorten naisten kuuluu pukeutua naisellisesti iltapukuun.

Ceara ei välitä eleganteista puvuista. Oppilaan äiti sanoo, ettei Cearalla ole sellaisia elegantteja asuja. Hän on sporttinen ja kulkee aina mielellään poikien asuissa. Äidillä on sellainen tunne, että koulu yrittää pakottaa Cearan naisellisemmaksi.

Nyt on American Civil Liberties Union (ACLU) sekaantunut asiaan ja lähettänyt koulun johtajalle kirjeen. Jos johtaja ei hyväksy Cearan kuvaa 23. lokakuuta mennessä, asia viedään oikeuteen. Tässä loukataan mielipiteenvapautta. Valokuva ilmentää seksuaalista suuntautumista, sanoo ACLUn paikallinen asiamies. Samanlaisia riitoja on ennen ollut muuallakin, ja siitäkin on riidelty, saako tanssiaisiin tulla samaa sukupuolta oleva pari. Riidat ovat ratkenneet opiskelijoiden eduksi. Mississipistä ei ole ennakkotapausta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Saako miespuoliset opiskelijat pukeutua naisellisesti, esimerkiksi iltapukuun?
  Kamion (ei rekisteröitynyt) • 20.10.2009 10:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy