ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Ryhdytäänkö pakolaisia profiloimaan – otetaanko vain sopivia?

vaeltaja2006 • 20.10.2015 07:01 • 3 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Brittihallitus kehotti vuonna 1979 käännyttämään jo lentokentillä seksuaalisesti poikkeavat, kuva 96-lehdestä no 1 1980
Aamun uutisissa pakolaiset ja siirtolaiset ovat edelleen keskeinen aihe. Helsingin Sanomissa siirtolaisinstituutin tutkija ehdottaa, että Suomessakin alettaisiin profiloimalla valita ”hyvin kotoutuvia” maahanmuuttajia. Kielteisiksi esimerkeiksi otetaan somalialaiset ja irakilaiset pakolaiset, joista yli puolet on työttöminä. Asia herättää paljon tunteita, joten mielipiteiden tueksi on saatava vankkaa tietoa. Aina on vaara, että profilointi perustuu asenteisiin eikä tutkittuun tietoon. Pakolaiskeskustelu muuttaa luonnettaan, kun ”hädässä olevien” auttamisen sijasta valitaan ”sopivia” pakolaisia.

Unkari on ollut haluton pakolaisten sijoittamiseen, ja Orbánin hallinnosta on kerrottu yksi tärkeä syy: halutaan säilyttää kansakunta ”puhtaana”.

Ennenkin on profiloitu. Vuonna 1979 Ilta-Sanomien uutisessa kerrottiin, miten Englannissa haluttiin estää seksuaalisesti poikkeavien maahanmuutto. Guardian-lehti oli paljastanut hallituksen ohjeet maahantulopisteissä toimiville lääkäreille. Jos lääkäri havaitsee tulijoiden joukossa homon, tältä tulee evätä maahanpääsy.

Vielä 2000-luvun alussa USA kielsi maahantulon HIViä sairastavilta. Kielto oli ristiriitainen sen vuoksi, että USAssa sairastumisluvut olivat moninkertaiset esim. Eurooppaan verrattuna.

Helsingin Sanomien uutinen 20.10.2015.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pakolaisia vai onnen onkijoita?
  Joonas (ei rekisteröitynyt) • 20.10.2015 07:37
No onnen onkijoita tietenkin! Kuten me itse kukin omassa elämässämme. Kuka tahansa voisi mennä lomamatkalle halki Syyrian ja jäädä palvomaan aurinkoa Välimeren rannalla ja illalla sitten paikalliseen Yumboon. Unohtakaa eläkeläiset Portugali.

Tällä hetkellä nuo onnen onkijat tykkää mutapainia Serbian rajalla. Ei kai niitä rehellisikzi pakollisiksi voi sanoa.
  Rubix • 20.10.2015 12:42
Pakolaisiahan jo profiloidaan Suomessa ja siitä suomi on saanut ihmisoikeustahoilta noottia jo useamman vuoden. Kyseessä nyt siis kiintiöpakolaiset, joita käydään leireillä haastattelemassa ja valitaan päältä parhaimmat. Nyt tapetilla enemmän olleiden turvapaikanhakijoiden kohdalla ei siis näin kyllä toimita.
HIViin perustuvaa maahanmuutoestoa harrastaa muuten edelleen esim. Venäjä. Ironista sinänsä, sillä siellä ne luvut vasta korkeat ovatkin.
  iiz • 20.10.2015 21:52
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.




Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)



 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy