ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ruotsissa poliisi epäilee miesparin vainoamista tekaistuksi


Googlemaps-kuva poliisilaitoksesta Kinnassa
Länsi-Ruotsissa Kinnan taajamassa homopariskunta kertoi maaliskuun alussa joutuneensa vainon kohteeksi. Autoa töhrittiin ja ulkoilulenkillä pahoinpideltiin. Nyt poliisi kertoi: "Käsityksemme on, että mitään rikosta ei ole tapahtunut."

Göteborgs Postenin mukaan poliisi on lopettanut viisi eri tutkintaa. Helmikuun 10. päivän jälkeen poliisille tehtiin viisi rikosilmoitusta: auton vaurioittaminen, muu vahingonteko, pahoinpitely, lievä pahoinpitely ja laiton uhkaus. Viimeinen oli 17. huhtikuuta 2014.

Miespari pysyy kertomuksessaan. He uskovat, että tekojen motiivina oli heidän seksuaalinen suuntautumisensa. Pariskunta ehkä haluttiin pois paikkakunnalta. Kuntalaiset ovat tukeneet pariskuntaa mm. tukimielenosoituksella. Oli myös luvattu 65 000 kruunun palkkio ratkaisevista tiedoista.

Miehet esiintyivät viimeksi juuri päättyneellä Almedal-viikolla. Se on Visbyssä vuosittain järjestettävä poliittinen ja yhteiskunnallinen tapahtuma.

Osaa Kinnan asukkaista on osoiteltu suvaitsemattomuudesta. Poliisin tutkinta sisältää 200 sivua. Mitään ei ole löytynyt todisteeksi, ei todistajia, ei jälkiä, ei valvontakamerakuvia, ei vihjeitä. Sen takia poliisi epäilee, että koko tapahtumaketjua ei ehkä olekaan ollut olemassa. Tutkintaan käytettiin paljon resursseja, koska tapaus sai mediassa huomiota.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja, keskustalainen Margareta Lövgren pahoittelee, että kunnan maine on kärsinyt kolauksen, jota on työläs korjata.

Miesparin vanhempi osapuoli, Håkan sanoo, etteivät rikosilmoitukset ole keksittyjä. Kuitenkin hän on jo nyt lieventänyt hieman tekojen vakavuutta. Miehet ovat muttaneet pois Kinnan taajamasta. He ovat hyvin pahoillaan, että poliisi väittää heidän valehtelevan.

QX kertoo, että iltapäivällä poliisin operatiivinen päällikkö soitti ja pyysi Håkanilta ja Roylta anteeksi. Päällikkö sanoi, ettei poliisi kommentoi asiaa. Håkan huoahtaa, että se soitto helpotti oloa. Vielä aamupäivällä tuntui, kuin koko Ruotsi vihaisi pariskuntaa.

Tuntuu siltä, että asia on vielä jotenkin kesken.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy