ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ruotsissa homopariskunnan auto jälleen tuhotyön kohteena

vaeltaja2006 • 13.03.2014 15:37 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Ruotsissa Göteborgin lähellä homopariskunta on viime viikkoina joutunut kaksi kertaa vainon kohteeksi. Varhain tänä aamuna hyökättiin jälleen pariskunnan auton kimppuun. Kello kolmen jälkeen aamuyöstä auton hälytyslaite alkoi ulista, ja pihalla kävi ilmi, että auton takalasi oli rikottu suurella kivellä.

Auto oli perjantaina saatu takaisin maalaamosta, jossa korjattiin edelliset vauriot. Pariskunnalle tilanne on psyykkisesti vaikea. He olivat toivoneet, että edellisten tapahtumien julkisuus olisi lopettanut hyökkäykset.

Tapaus on herättänyt Markin kunnassa paheksuntaa. Eräs yksityishenkilö on luvannut 3 000 kruunun palkkion vihjeistä, jotka johtavat tekijöiden kiinni saantiin. Pariskunta miettii nyt vakavasti pois muuttamista.


Muutama viikko sitten pariskunnan autoa vaurioitettiin naarmuttamalla siihen sukuelimen kuvia. Sen jälkeen järjestettiin usean sadan ihmisen tukimielenosoitus, mutta pari viikkoa sitten pariskunnan toinen osapuoli pahoinpideltiin koiran ulkoilutuslenkillä. Aluksi poliisi vaikutti passiiviselta, mutta nyt tämän uusimman tapauksen yhteydessä poliisi saapui paikalle tekemään teknistä tutkimusta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Suomen viranomaiset ovat jo ehdottaneet ulkomaatiedustelun perustamista, koska sisäasiainministerin alainen poliisihallinto on niin mätä. Tässä ois sopiva keissi aloittaa. Demokraattisen yhteiskunnan perusta on oikeudenmukaisuus ja kansalaisten turvallisuuden takaaminen.
  Rubix • 13.03.2014 16:26
Naapurustovartiointi voisi paitsi tehota, myös rajata epäiltyjen määrää ja auttaa syyllisten kiinni saamisessa. Markin kunnassa järjestettiin jo myötätuntomielenosoitus, johon osallistui satoja ihmisiä. Luulisi heistä löytyvän myös vapaaehtoisia. Toivottavasti eivät muuta pois, se olisi antautumista terrorille.
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 13.03.2014 19:14
karhumiäs:
"Naapurustovartiointi voisi paitsi tehota"
Erittäin hyvä idea.
Suomessa monilla pikkupaikkakunnilla, kun poliisit on häipynyt, paikalliset asukkaat partioivat alueella ja huligaanit pysyy aisoissa.
Naapurivahdit auttaa taatusti homopariskunnan elämää enemmän kuin joku kunnanjohtajan pahoittelu.
Jännä kyllä, kun RFSL tai paikallinen poliisi ei ole ehdottanut naapurivahtisysteemin organisointia. En ole ainakaan tälläistä uutisessa huomannut.

Kommenttia muokattu: 14.03.2014 klo 11:12
  AAA • 14.03.2014 11:10
Riippuu tietysti hyvin pitkälle siitä, millaista porukkaa siihen naapurivahtijoukkoon siivilöityy - ja tämä taas paljolti siitä, kuka porukkaa alkaa kokoamaan.
Itse kannatan julkisen kontrollin piirissä olevaa järjestyksenvalvontaa ja muut, huomattavasti riskialttiimmat ratkaisut vasta viime hädässä.
  Public eye • 14.03.2014 11:25
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy