ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ruotsin TV: Homoveri ei vielä kelpaakaan Ruotsissa

Sami Mollgren • 14.07.2010 14:13 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Useimmat Ruotsin maakäräjistä eivät kykene avaamaan verenluovutusta myös homoseksiä harrastaneille. Kaikkiaan 26 ruotsin 28 veripalvelusta on hakenut ja saanut lykkäystä uusiin sääntöihin. Huhtikuusta 2010 alusta alkaen sosiaalihallituksen päätöksen mukaan verenluovutuksen tuli olla mahdollista myös homoseksiä harrastaneille.

Svenska blodalliansen (veripalvelujärjestöjen yhteistyöorganisaatio) on sitä mieltä, että uudet säännöt ajettiin läpi liian nopeasti. Sen mukaan olisi pitänyt odottaa koko Eurooppaa koskevien yhteisten verenluovutuslinjausten vahvistamista, koska asiaa tutkitaan juuri nyt.

Svenska blodalliansenin puheenjohtajan mukaan päätös tehtiin liian nopeasti ja liian vähällä tietopohjalla. Ruotsin sosiaalihallituksen viesti on, että asiasta on tehty riittävän mittava selonteko.

Aiemmin luovutus oli Ruotsissakin kokonaan kiellettyä miehiltä, joilla on ollut seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa. Uusissa säännöissä varoajaksi oli homoseksiä harrastaneiden kohdalla määrätty vuosi, joka on enemmän kuin heteroseksiä harrastaneilla.

Yksi käytännön ongelmista on se, että sairaaloille toimitettavaa verta ja lääkkeiden valmistukseen käytettävään veriplasmaa varten on keskenään eri säännöt veren alkuperästä, joten nyt veripalvelujen on eri luovuttajaryhmät.

Kaikki luovutettu veri joka tapauksessa aina testataan.

Suomessa SPR:n veripalvelu ei hyväksy verta miehiltä, joilla on ollut seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy