ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Ruotsin rauhanyhdistyksen vaihtoehtoinen puolustusjärjestelmä: "Laulava merimies"

Sami Mollgren • 12.05.2015 08:10 • 3 kommenttia. UUTISET: SATTUMAT • EU

Laulava merimies toivottaa veden alla matkustavat tervetulleeksi Ruotsiin (kuva: bsmart.se)
Ruotsin rauhanyhdistys kertoo laskeneesa huhtikuun lopussa mereen Tukholman saaristoon laitteen, joka morsettaa sukellusveneille, että "tätä tietä, jos olet homo". Lisäksi laitteessa on animoitu neonkuva vähäpukeisesta merimiehestä ja teksti "Tervetuloa Ruotsiin. Homo jo vuodesta 1944". Vuodesta 1944 homoseksuaaliset suhteet ovat olleet Ruotsissa laillisia.

- Jos sukellusveneen miehistö Itämeren aaltojen alla kuulee tai näkee kyltin, he ovat tervetulleita Tukholman prideen 1. elokuuta. Rauhattomina aikoina rajat ylittävä rakkaus ja rauha ovat erityisen tärkeitä. Haluamme murtaa väkivallan. Kutsumme koskee myös ruotsalaisia sukellusveneitä ja sotilashenkilöitä ja kaikkia muitakin, jotka haluavat liittyä meihin, sanoo Ruotsin rauhanyhdistyksen viestintä- ja varainhankintajohtaja Daniel Holking.

Samalla otetaan kantaa Venäjällä elävien hlbti-vähemmistöihin kuuluvien vaikeaan asemaan.

Järjestö muistuttaa, että vuosikymmeniin suurimmassa sukellusvenejahdissa Ruotsin puolustusvoimat eivät löytäneet mitään. Itämereltä on raportoitu lisääntyvästä venäläisestä sukellusvenetoiminnasta.


Tutustumisvideo: Laulava merimies

Järjestön mukaan Laulava merimies on samalla kommentti turvallisuuskeskusteluun, ja viesti Ruotsin hallitukselle siitä, että tarvitaan uusia ajatuksia, eikä paluuta entiseen puolustusjärjestlmään, asevelvollisuuteen ja asevarusteluun. Järjestön mukaan maailma ei tarvitse lisää aseita. Järjestön mukaan asevarustelu itsessään aiheuttaa konflikteja. Vuonna 1883 perustettu Ruotsin rauhanyhdistys Svenska freds- och skiljedomsföreningen on maailman vanhin lajissaan.

Laulava merimies laskettiin Tukholman saaristoon 27. huhtikuuta. (kuva: Svenska freds- och skiljedomsföreningen)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
*Tykkää!
  SaintJudy • 12.05.2015 09:21
Vältettävä sekoittamista suomalaisiin rauhanyhdistyksiin...
www.helsinginrauhanyhdistys.fi
  Public eye • 12.05.2015 10:11
Suomalaisittain mieluummin: Ruotsin rauhanliike.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 15.05.2015 02:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy