ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ruotsin puolustusvoimat: Kieltäytyminen aatteellisesta kulkueesta ei rangaistavaa

Sami Mollgren • 04.01.2017 19:55 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Kesällä Tukholman pride-kulkueeseen osallistuneen Ruotsin asevoimien Livgardet-kunniavartiostorykmentin ajoneuvon apukuljettajan tehtävästä kieltäytynyt ei saa rangaistusta. Asiasta päätti puolustusvoimien asiaa käsitellyt kurinpitolautakunta.

Sotilas perusteli kieltäytymistään sillä, että hänen mielestään puolustusvoimien ei pidä osallistua "tämän tyyppiseen temppuiluun". Kieltäytymisen lisäksi hänen kerrottiin puhutelleensa esimiestään asiattomasti.

Miehen kieltäytymisestä raportoitiin puolustusvoimien kurinpitolautakunnalle ja hänelle vaadittiin palkan vähennystä tai varoistusta.

Lautakunnan ratkaisun mukaan valtion laitoksen ei sovi määrätä työntekijää osallistumaan tapahtumaan, jonka tarkoituksena on mielipiteeseen vaikuttaminen. Sen mukaan pride-tapahtumaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Mies sanoi aiemmin Ruotsin television uutisille, ettei hänellä ole mitään itse pride-kulkuetta vastaan. Hänen mielestään se kuitenkin on poliittista toimintaa, johon ketään ei voi pakottaa osallistumaan. Hän pitää kurinpitolautakunnan päätöstä periaatteellisesti tärkeänä.

Kurinpitolautakunta rankaisi miestä kuitenkin kymmenen päivän palkanmenetyksellä, sillä hän oli kieltäytynyt muista työtehtävistä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy