ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ruotsin Kokoomuksesta vastattiin Jonas Gardellille

vaeltaja2006 • 07.02.2017 07:06 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Ruotsalaista elämänmenoa Skanssenilla
Viime viikolla kirjailija ja mediapersoona Jonas Gardell paheksui, että Ruotsin Kokoomuspuolue avaa yhteistyösuhteita Ruotsidemokraatteihin päin. Eilen Kokoomuksen yhteyshenkilö hlbti-kysymyksissä vastasi Gardellille.

Ruotsin Kokoomuksen yhteyshenkilö kulttuuripoliittisissa ja hlbtiq-kysymyksissä on Olof Lavesson. Hänen mielestään Gardellin kovissa sanoissa oli vähän trumpimaista twitter-ärhäkkyyttä, kun hän väittää, että Kokoomus alkaa hyväksyä Ruotsidemokraatit ja heidän ihmiskäsityksensä. Kokoomus ei jaa Ruotsidemokraattien ihmiskäsitystä.

Olof Lavesson kirjoittaa, että koko poliittisen uransa ajan hän on taistellut ihmisten yhtäläisten oikeuksien ja mahdollisuuksien puolesta ihan siitä riippumatta, mistä he tulevat, mihin uskovat tai ketä rakastavat. Politiikassa jokainen puolue pitää kohdata, mutta pitää myös vastata omasta politiikastaan. Ruotsidemokraattien kohdalla näin ei ole käynyt. Heidät on eristetty, ja heille on sillä tavoin tarjottu loistava oppositiopaikka: Ruotsidemokraatit vastaan kaikki muut puolueet. Ruotsidemokraattien päälle on heitetty kaikki loka ja häpeä, mitä kuvitella saattaa. Se on vähentänyt politiikan uskottavuutta.

Olof Lavesson kirjoittaa, että hän ei jaa Ruotsidemokraattien arvoja, vaan taistelee niitä vastaan. Hlbtiq-politiikassa hän on ajanut tasa-arvoista avioliittoa, oikeutta lasten hankkimiseen, pakkosterilisoinnin poistamista, nuorten hlbtiq-ihmisten tukemista, transihmisten vahvempaa syrjintäsuojaa ja sijaissynnyttäjiä. Puoluejohtajat Fredrik Reinfeldt ja Anna Kinberg Batra ovat antaneet tukensa. Olof Lavesson sanoo olevansa ylpeä puolueen selkeistä kannanotoista.

Ruotsidemokraatit ovat saaneet nykyisen asemansa laillisissa vaaleissa, demokraattisesti. Sen takia Ruotsidemokraattien puolueena on voitava käydä poliittista keskustelua muiden kanssa. Muiden puolueiden ei tarvitse omaksua Ruotsidemokraattien näkemyksiä, mutta poliittiset näkemykset eivät tartu kuin tauti, vaikka oltaisiin puhumassa samassa huoneessa.

Vaikka Kokoomus haluaa hallitusvastuuta ja haluaa keskustella muiden demokraattisesti valittujen puolueiden kanssa yhtäläisin ehdoin, kokoomus ei koskaan tule tekemään kompromisseja perustavaa laatua olevista arvoistaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tässä on juuri tämä, että voi valehdella ja lupailla sitä sun tätä: mieli voi muuttua. Nimenomaan politiikassa mieli muuttuu koko ajan, kun on päässyt ns. läpi.
  Kolmoisritti • 07.02.2017 17:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.




Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)



 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy