ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ruotsin kirkko myönteinen homoliitoille

Sami Mollgren • 12.04.2005 21:48 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ruotsin kirkon teologinen komitea on sitä mieltä, että kirkon pitäisi siunata homoliitot. Osa papeista on jo järjestäneet sateenkaaripareille siunausta muistuttavia esirukoustoimituksia. Jo aiemmin arkkipiispa K. G. Hammar on ilmaissut, että kirkon pitäisi siunata jollain tavalla homoliitot.

Teologinen komitea on sitä mieltä, että kirkon pitäisi aktiivisesti olla vastaan homojen syrjintää ja että homoseksuaalisuuden tuomitseminen tai homoudesta syyllistäminen ei kuulu kristilliseen katsantotapaan.

Ruotsissa hallitus selvittää parhaillaan mahdollisuuksia yhdistää laki rekisteröidyistä parisuhteista avioliittolain kanssa. Sen jälkeen molemmat liitot olisivat täysin tasa-arvoisia keskenään.

Lähde, lisätietoa:
- www.svenskakyrkan.se


Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy