ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Ruotsi: Jalkapallokentän kulmalippuina sateenkaariliput

Sami Mollgren • 16.10.2014 22:56 • 2 kommenttia. UUTISET: URHEILU • EU
Jalkapallon naisten Mestarien liigassa pelaava ruotsalaisseura FC Rosengård käytti keskiviikkona kotikentällään Malmössa sateenkaarilippuja kulmalippuina.

Lippuja käytettiin pudotuspelissä, jossa vastassa oli venäläinen Ryazan-VDV.

Joukkueen puheenjohtaja Håkan Wifvesson kertoi Aftonbladetille, ettei kyse ole joukkueen leimaamisesta, vaan joukkueen puolustamista perimmäisistä arvoista. Hänen mukaansa liput eivät ole myöskään protesti Venäjää kohtaan, vaikka Venäjän kielteistä suhtautumista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin onkin muuten kritisoitu esimerkiksi Ruotsista.

Kulmalipun ulkonäköä ei ole tarkemmin säännelty. Jalkapallon säännöissä määrätään ainoastaan lipun tangon 1,5 metrin vähimmäiskorkeus.

Ruotsin jalkapalloliiton kilpailukomitean puheenjohtaja Gerhard Sager katsoo Aftonbladetin mukaan, että rasismia vastaan voi ilmaista mielipiteensä.

Joukkueen saksalaisvahvistus Anja Mittag arvioi, ettei vastaava onnistuisi monessakaan muussa maassa, esimerkiksi kotimaassaan Saksassa.

Helsingin Sanomien mukaan Suomessa Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström sanoo, ettei Suomessa ole sateenkaarlilippuja näkynyt kulmalippuina. Hän arvelee, ettei sellainen menisi läpi. Hänen mukaansa jalkapalloliitto Fifan säännö kieltävät yhteisöjen omat tunnuskuvat kentällä, ja sääntö kattaisi myös sateenkaarilipun.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ruotsi on jälleen edellä! Ehkä odotamme jälleen kaksikymmentä vuotta!!! Meitä vaivaa edelleen "itäinen" ajatustapa!
  esaka • 17.10.2014 22:31
Espanjan jalkapalloliigan (LFP) logossa on pitkänpitkään ollut sateenkaarilipun värit

statics.lfp.es
oceansevenstore.com

ja mikäs sen parempaa katsottavaa, kuin espanjalaisseurojen pelaajilla sateenkaarivärit käsivarsissa, näinkin hali-intoisen iloisesti

www.elheraldo.hn

... tosin, HOT:n lajivalikoimassa ei jalkapalloa, eikä jääkiekkoa kylläkään näy

www.hot.fi

Sinällään, tämä laji on kyllä ihan helvetin hyvin miehekkään homoisa, eli persettä vaan eteen, kontaktia ja eikun uutta kierrosta kehiin ja kledjuillakin voi brassailla ; )

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 18.10.2014 klo 11:40
  human • 18.10.2014 11:13
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy