ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ruotsi: Feministiskt initiativ -puolueelle valitaan uusi johto.

vaeltaja2006 • 09.02.2011 13:11 • päivitetty: 22.03.2011 06:25 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
22.3.2011

Tämän viikon lopulla kokoontuu Malmössä Feministiskt Initiativ -puolueen kongressi valitsemaan johtohenkilöt puolueelle. Nyt ollaan valitsemassa johtoon kolme puheenjohtajaa, joista kaksi on lesboja. Tähän saakka johdossa ovat olleet Stina Sundberg ja Gudrun Schyman. Stina kuoli yllättäen aikaisemmin tänä vuonna ja Gudrun on ilmoittanut lopettavansa.

Uutena puheenjohtajana tulee ennakkoarvioiden mukaan mies, Carl Emanuelsson (29-v). Kaksi muuta ovat Sissela Norldling Blanco (23-v) ja Stina Svensson (41-v). Molemmat ovat QX:n mukaan avoimesti lesboja. Ruotsissa on toinenkin puolue, jonka johdossa on lesbo: piraattipuolue ja Anna Troberg.

Puolue on melko suosittu ruotsalaisten lesbojen keskuudessa.

www.qx.se
9.2.2011

Ruotsissa on kuollut feministisen puolueen "Feministiskt Initiativ" (Feministinen aloite) toinen johtohahmo, Stina Sundberg 56-vuotiaana. Hän sairasti jonkin aikaa syöpää, ja menehtyi siihen viime torstaina. Stina Sundberg oli koko elämänsä aktiivinen naisliikkeessä, HLBTI-liikkeessä ja feministisessä liikkeessä. Hän toimi mm. Lesbisk Frontissa ja Tjejfilmissä. Hän oli aikaisemmin opettajana ja toimi myös opetushallinnossa ja viime vuosina tasa-arvoasioiden parissa.

Feministinen puolue "Feministinen aloite" perustettiin vuonna 2005. Sen menestys ei ole ollut kovin hyvä. Vuonna 2006 se sai vaaleissa 0,68% äänistä. Uusilla puolueilla on aina vaikeaa alkuvaiheessa. Europarlamenttivaaleissa 2009 äänimäärä oli 2,2%.


Seuraavassa professori Tiina Rosenberg Lundin yliopistosta kertoo Stina Sundbergin toiminnasta ja merkityksestä. Kesto 4 min 45 sek.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy