ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Runsas radioviikko

vaeltaja2006 • 16.02.2014 14:43 • 3 kommenttia. VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Tällä viikolla on taas kuultu monta kiinnostavaa radio-ohjelmaa heteroista, homoista, lesboista ja transihmisistä. Kaikki nämä ohjelmat ovat vielä Areenassa.

Horisontti Sotšista

Horisontti-ohjelmassa tänään Sotšin kisapappi Leena Huovinen kertoo kisapapin työstä. Hän on ollut pitkään pappina myös opiskelijoiden parissa. Hän tulee Horisontti-ohjelmaan mukaan n. 40 minuutin kohdalla, hän puhuu ihmisoikeuksista ja urheilijoista esikuvina. Pitäisikö urheilijoiden ottaa kantaa yhteiskunnalllisiin epäkohtiin. Huovinen kertoo myös keskusteluistaan suomalaisten urheilijoiden kanssa. Homoseksuaalisuus tule esiin sekä yliopistomaailmassa että urheilussa. Huovinen itse on ollut pappina siunaamassa homoseksuaaleja.
areena.yle.fi


Suomalainen sensuuri kuunteli rakkaushuolia

Talvi- ja jatkosodan aikana tiedotusvälineitä sensuroitiin hyvin tiukasti. Helsinkiläinen Eila päätyi tuoreena ylioppilaana talvisodan aikana työskentelemään sotasensuurissa. Toimittajana Seppo Heikkinen.Ohjelma on uusinta vuodelta 2010. Suunnilleen kohdasta 23 minuuttia alkaen Eila kertoo, miten he sensorit kuuntelivat kaikki ulkomaanpuhelut ja myös Mannerheimin puheluja. Kuunneltiiin myös vanhoja ruotsalaisherroja, joilla oli poikaystävät Suomessa. Sellaista oli sota-aikana.
areena.yle.fi


Elämää transihmisenä

Takun tarinassa sukupuolen korjausprosessissa oleva kertoo elämästään ja omista valinnoistaan. Haastattelijana on Jenni Pääskysaari ja ohjelma oli Radio Puheessa.
areena.yle.fi


Erikoisempia tekniikoita

Perttu Häkkinen oli valinnut aiheeksi sadomasokismin. Sitä voivat harrastaa niin akateemiset kuin muutkin ja sekä heterot että homot. Carlo ja Jaana kertovat sitomisesta eli bondagesta ja siitä, mihin sitomisen viehätys perustuu. Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalanen ja sadomasokismin kulttuurihistoriasta kirjoittanut J. Tuomas Harviainen ovat myös haastateltavina.
areena.yle.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Roman Schatzin Maamme-kirja

Ihan homona

Ma 10.2.2014 klo 10.05

areena.yle.fi

Homot vaarantavat talviolympialaiset sekä muita yhteiskuntamme peruspilareita. Taidehomo on hyvä homo, urheiluhomo on huono homo, poliitikkohomo on siinä ja sinä. Miksi homous kiinnostaa meitä kaikkia niin paljon, että jaksamme liputtaa sen puolesta ja sitä vastaan? Miksi homot pelkäävät heteroita, miksi heterot pelkäävät homoja ja kuinka me voimme tulevaisuudessa kaikki suihkussa peloitta kumartua? Tästä keskustelevat ihan homona Jani Toivola, Saska Saarikoski ja Roman Schatz.
---
  Frankieboy • 16.02.2014 15:47
Suomessa ei ilmeisesti ole yhtään biseksuaaleja, kun ainakaan niistä ei puhuta, vaikka nehän eivät ole homoja, eivätkä heteroita.

Ihan kuin biseksuaalit olisivat monesti edelleenkin jotain käpykaartilaisia, jotka luikkivat pimentoon metsään, kun seksuaalivähemmistöistä ja heteroseksuaalisesta suuntauksesta puhumisen tosi paikat tulevat.
  human • 16.02.2014 21:33
Hienoa matskua !
   (ei rekisteröitynyt) • 17.02.2014 00:28
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy