ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Rovaniemen Arctic Pride -tapahtuman yhteydessä mahdollisuus hiv-pikatestaukseen

Sami Mollgren • 27.01.2015 11:50 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • KOTIMAA
Hiv-tukikeskus on vuonna 2015 Rovaniemellä järjestettävän Arctic Pride -tapahtuman yhteistyökumppani. Tukikeskus toimittaa tapahtumaan turvaseksipakkauksia ja muuta turvaseksimateriaalia sekä saapuu Rovaniemelle tekemään hiv-pikatestejä.

CHECKPOINT 2.0 -testaus järjestetään lauantaina 21.2. kello 14-18, City Hotellin Saga-kabinetissa (Pekankatu 9). Testaus on ensisijaisesti tarkoitettu homo-, bi ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Pride-tapahtumaa kunnioittaen myös muut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat tervetulleita. Käytössä on pikatesti, josta luotettavan tuloksen saa 60 sekunnissa. Testi on anonyymi ja maksuton.

- Hiv-testiin kannattaa hakeutua, jos sinulla on ollut suojaamatonta seksiä. Suurin riski saada hiv-tartunta miesten välisessä seksissä on suojaamaton anaaliyhdyntä. Suomessa miesten hiv-tartunnoista 2/3 todetaan miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa, kerrotaan Hiv-tukikeskuksesta.

Hiv-tukikeskuksesta arvioidaan, että jopa 1000 henkilöä ei tiedä omasta tartunnastaan. Tukikeskuksen mukaan suurin osa tartunnoista tulee henkilöltä, joka ei itsekään tiedä omasta tartunnastaan.

- Nykyisin hiv on krooninen sairaus, johon on olemassa tehokas lääkitys. Hiv-tartunta on yleensä oireeton useita vuosia. Ainoa tapa selvittää onko saanut hiv-tartunnan, on käydä testissä, muistutetaan Hiv-tukikeskuksesta.

CHECKPOINT 2.0 palvelun kohderyhmänä on kaikki miehet, joilla on seksiä miesten kanssa. Palvelun tarkoituksena on madaltaa kynnystä ja helpottaa hiv testiin pääsyä. Lisätietoja CHECKPOINT 2.0 -palvelusta, hiv-testauksesta ja miesten välisestä seksistä annetaan osoitteessa miestenkesken.fi.

Arctic Pride järjestetään Rovaniemellä 20. - 22. helmikuuta 2015.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy