ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Rokoteuutiset liian optimistisia

Äskettäin kerrottiin uudesta espanjalaisesta MVA-B-hiv-rokotteesta, joka vaikutti lupaavalta. 90% koehenkilöisstä sai HIV-vasta-ainesuojaa, joka oli melko pitkäaikaista. Rokotetta on kehitelty jo pitkään, ja eläinkokeita tehtiin vuonna 2008. Rokotteessa on neljä HIV-geeniä, jotka eivät lisäänny (eivätkä siis aiheuta sairautta rokotetussa).

Rokotteen tarkoitus on harjaannuttaa elimistön puolustusmekanismit havaitsemaan taudin aiheuttajat varhaisvaiheessa. Virukset eliminoidaan ennen kuin ne kulkeutuvat solujen sisään. Ongelmana on, että HIV-virukset muuntuvat samalla tavoin kuin influenssavirukset. Joka vuosi saapuu uusi influenssa-aalto ja sitä varten tarvitaan erityinen, kyseiseen viruskantaan tehoava rokote. Sama tilanne on HIV-rokotteissa. Ruotsalaisella Sentry.nu-sivustolla Jan Albert Karolinska institutetista sanoo, että on vielä pitkä matka toimivaan rokotteeseen. HIV-viruksesta on liikkeellä monia viruskantoja. Näille kaikille yhteistä rokotetta ei saada pitkään aikaan.

Maailmalla on menossa n. 30 HIV-rokoteprojektia. Syyskuusssa tiedelehti Nature kertoi, että on löydetty 17 uutta vasta-ainepartikkelia eri HIV-kantoja vastaan. Niistä avautuu väyliä uusille rokotustutkimuksille. Kuitenkin rokotteen kehittäminn on pitkäaikaista puuhaa. Jos lähdetään siitä vaiheesta, jossa espanjalaiset tutkijat nyt ovat, kuluu vielä 10-15 vuotta todelliin rokotteen kehittelyyn ja testaukseen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy