ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Rokotekokeilussa potilaiden HIV-viruskanta supistui

jnsto • 05.01.2013 22:31 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • EU
Espanjalaiset tutkijat kertovat menestyksestä kehittäessän hoidollista rokotetta HIV-infektion hillitsemiseksi. Koepotilaiden viruskantaa rokote pidätteli noin vuoden ajan. Tavoitteena on työn jatkuessa löytää hoitomuoto, joka korvaisi virusläkkeet.

Barcelonalaisessa yliopistoklinikassa toteutettuihin kokeisiin osallistui 36 viruksen kantajaa. Rokote perustui kuumuudella "tainnutettuihin" viruksiin.


Kahdentoista viikon jälkeen noin puolella rokotetta saaneista viruskanta oli pudonnut yli 90 prosenttia. Rokotetta saamattomista vain yhdellä viruskanta laski samalla tavalla.

Rokote menetti tehonsa noin vuodessa. Tuolloin potilaat palasivat viruslääkkeisiin perustuvaan hoitoon. Vaikuttavuus oli alkanut laskea kokeen jatkuttua 24 viikkoa. Tuolloin vielä seitsemällä 20 mukana olleesta ja rokotetta saaneesta viruskanta oli alle 90 prosenttia alkuperäisestä.

Tutkijat sanovat heidän kokeensa olevan vahva näyttö siihen suuntaan, että hoidollinen rokote voidaan kehittää. Rokotteella vältettäisiin anti-retroviruslääkkeiden haittavaikutukset. Rokote olisi myös halvempi.

Hanketta on toteutettu nyt seitsemän vuotta. Seuraavien kolmen vuoden aikana rokotetta vertaillaan muun lääkityksen kanssa.

Aiheesta kertoi kanadalainen xtra.ca uutististoimistoteitoihin ja lääkealan sivustoihin viitaten.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy