ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Robert Mugabe, Zimbabwen presidentti, on eronnut

Zimbabwen pahamaineinen ja pitkäaikainen presidentti on eronnut, kun häntä vastaan parlamentissa oltiin nostamassa virkarikossyytettä. Robert Mugabe on haukkunut homoja: ”Ovat pahempia kuin koirat ja siat”.

Maan tulevaisuus on nyt täysin epäselvä. Presidentin tehtäviä jatkanee varapresidentti. Kuitenkin armeijan läsnäolo on merkittävä. Armeija asettui Mugabea vastaan. Maa oli pitkään Ison Britannian alaisuudessa, mutta vapautui 1980.

Mugabe, Afrikan ehkä homofobisin johtaja, on nyt siirtynyt syrjään yli 30 vuoden vallassaolon jälkeen. Mugade herätti jatkuvasti maailmalla huomiota homovihamielisillä lausunnoillaan. Säädyttömyys-säännöksillään hän piti vastustajansa kurissa. 1996 hän antoi pidätyttää homosyytösten avulla aiemman presidentin. Hän määritteli homouden ”likaiseksi sairaudeksi”. Vuoden 2013 vaalikampanjassa hän pelotteli homoja teloituksilla.

Zimbabwessa homosuhteesta saa kuuden vuoden rangaistuksen. Kaikki sellainen käyttäytyminen, joka voidaan yhdistää homouteen, on rangaistavaa, mm. miesten halaaminen.

Mugabe ei kaatunut ihmisoikeusloukkaustsen takia vaan surkean talouspolitiikan vuoksi. Hänen aikanaan Zimbabwe on muuttunut köyhien valtakunnaksi.

Homojen asema Zimbabwessa tuskin paranee vallanvaihton yhteydessä. Monet poliitikot ovat olleet Mugaben kanssa samaa mieltä homoista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy