ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Rippikoulussa Torniossa opetettiin homojen ja naispappien joutuvan helvettiin

JuhaniV • 20.05.2011 21:10 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Tulisieluinen opetus Tornion seurakunnan rippikoulussa on johtanut lasten vanhempien tekemään kanteluun kirkkoneuvostolle, kirkkoherralle ja Oulun hiippakunnan tuomiokapituliin.

Rippipappi oli opettanut rippikoulussa mm. naispappien, homoseksuaalien ja lestadiolaisten joutuvan helvettiin. Lausuma oli järkyttänyt rippikouluoppilaita. Tapahtunutta on arvioitu henkiseksi väkivallaksi.

Ranneliike haastatteli erästä luterilaisen kirkon edustajaa tästä uutisesta. Hänen mielestään näitä kiihkoilijoita löytyy kirkon piiristä nyt ja myöskin tulevaisuudessa. He ovat nykyisin hyvin pieni, mutta ajoittain äänekäs vähemmistö. Heidän kannanotoistaan ei pidä erityisesti loukkaantua. Useimmat heistä tarkoittavat kiivailunsa omalle kannattajajoukolleen. Paras tapa on tehdä valitus asiattomasta toiminnasta, kuten juuri tässä Tornion rippikoulun opetuksessa. Selvä enemmistö luterilaisessa kirkossa kannattaa joka tapauksessa naispappeutta ja hyväksyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

Pohjolan Sanomat uutisoi tapahtuneesta tänään.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy