ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Riika: Ystävänpäivänä samaa sukupuolta oleva parikin voi maksaa bussimatkansa suutelemalla

Sami Mollgren • 14.02.2016 09:40 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Latvian pääkaupunki Riika
Latvian pääkaupungissa Riiassa pariskunnat voivat maksaa bussimatkansa ystävänpäivänä suutelemalla. Edellisvuonna näin teki lähes 800 paria.

Aluksi mahdollisuus luvattiin vain heteropareille, mutta lopulta kaupungin julkista minibussi-liikennettä alihankintana hoitava Rigas Mikroautobusu Satiksme (RMS) taipui hyväksymään myös homoparit, kun paikallisen hlbti-järjestö Mozaīka oli nostanut asiasta metelin.

- Tempaus on lahjamme riikalaisille kaikkein romanttisimpana merkkipäivänä, ystävänpäivänä, sanoi RMS:n kaupallinen johtaja Vitalijs Komars.

- Tempaus on tarkoitettu tukemaan vain perinteisiä suhteita, sanoi puolestaan RMS:n tiedottaja Maija Lazdiņa TVNET:lle.

Mozaīka totesi tempauksen olevan laiton, koska se syrjii ihmisiä seksuaalisen suuntautuneisuuden ja sukupuolen perusteella. Järjestö viittasi Euroopan ihmisoikeussopimuksen 8. ja 14. artiklaan. Järjestö otti esiin myös maan kuluttajasuojalain: Latviassa on enemmän naisia kuin miehiä, joten naiset joutuisivat väärinkohdelluiksi. Mozaīka kääntyi asiassa myös Latvian oikeusasiamiehen puoleen.

- Tällaisia tapauksia, joissa ryrjinnän näkee paljain silmin, ei voi enää painaa villaisella, sanoi Mozaīka-järjestöä johtava Kristīne Garina.

Asiasta nousseen metelin jälkeen liikennöintiä hoitava yritys ilmoitti tarjouksen koskevan myös homopareja.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Baltian maista ainoa sivistynyt yhteiskunta on Viro. Latvia ja varsinkin Liettua ovat asenneilmpariiltään samaa primitiivistä Itä-Euroopan kehitysmaiden joukkoa kuin Valko-Venäjä tai Venäjä. Vain EU on tuonut ripauksen ihmisoikeuksia Latviaan ja Liettuaankin.
  -_- (ei rekisteröitynyt) • 17.02.2016 20:32
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy