ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Republikaanien puoluekokouksessa esillä myös hlbti-aihepiiri

Sami Mollgren • 22.07.2016 11:54 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
PayPal-verkkomaksupalvelun perustajiin kuuluva Peter Thiel on ensimmäinen omaan homoseksuaalisuuteensa viitannut republikaanien puoluekokouksen puhuja.

- Jokainen amerikkalainen on ominaisuuksiltaan ainutkertainen. Minä olen ylpeästi homo. Minä olen ylpeästi republikaani. Mutta ennen kaikkea, olen ylpeästi amerikkalainen, sanoi Thiel.

Esimerkiksi keväällä 2013 Out-lehden äänestyksessä Peter Thiel nostettiin viihdemaailman seitsemänneksi vaikutusvaltaisimmaksi sateenkaari-ihmiseksi.

Thielin huomioita kiitettiin aplodein, ja NBC kuvaa sitä hätkähdyttäväksi käänteeksi, sillä puolue oli hetkeä aikaisemmin hyväksynyt homokielteisenä tunnetun Indianan kuvernöörin Mike Pencen varapresidenttiyden, mikäli republikaanien presidenttiehdokkaaksi samoin puoluekokouksessa hyväksytty Donald Trump voittaa syksyn vaalit.

Varapresidenttiehdokas Pence suhtautuu kielteisesti samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuteen ja transihmisten oikeuteen valita itselleen sopiva WC. Hän myös hyväksyy "eheytysterapiat" ja on allekirjoitti Indianan kuvernöörinä osavaltion "uskonnonvapauslain", joka salli esimerkiksi hlbti-vähemmistöjen syrjinnän uskonnollisin perustein. Sittemmin lakia on tarkennettu.

Republikaanien puoluekokouksessa hlbti-vähemmistöjä käsittelevät puheenvuorot ovat olleet harvassa.

Trumpin asenteita hlbti-vähemmistöjä kohtaan ei ole pidetty erityisen lämpiminiä. Trump kuitenkin viittasi odotetussa linjapuheessaan myös seksuaalivähemmistöihin. Hän sanoi suojelevansa homoja ja lesboja väkivallalta, mikäli tulee valituksi presidentiksi. Yleisesti Trumpin linjapuheen kantoja pidettiin odotettuina; asiat on kuultu jo aiemmin. Noin tunnin kestäneessä puheessa Trump kertoi ratkaisujaan siihen, miten USA:sta tulisi jälleen mahtava ja turvallinen. Trump myös suomi maan nykyhallintoa ja osansa sai myös todennäköinen vastaehdokas, demokraattien Hillary Clinton.

Myös republikaanien esivaalissa toiseksi tullut Ted Cruz viittasi puheessaan hlbti-vähemmistöihin. Hänen mukaansa maan perustuslaki turvaa niden vähemmistöjen oikeuden elää omatuntonsa mukaisesti. Cruz on aiemmin tuonut esiin nuivan suhtautumisensa hlbti-vähemmistöjen aseman parantamiseen.

Avoimesti hlbti-vähemmistöihin kuuluvia puhujia on ollut hlbti-viittauksiakin vähemmän.

Puoluekokouksen historiassa edellisen kerran avoimesti homoseksuaalinen henkilö puhui lavalla edellisen kerran vuonna 2000, jolloin puheenvuoron käytti Jim Kolbe. Hän ei käsitellyt puheessaan hlbti-vähemmistöön liittyviä kysymyksiä, mutta Teksasin valitsijamiehet nousivat hänen puheensa aikana rukoilemaan seisaalleen, protestoidakseen. Kolben puhe oli lisäksi sijoitettu vähäpätöisempään ajankohtaan. Ensimmäisen puoluekokouksessa esiintynyt avoimesti homoseksuaalinen puhuja oli Sam Fong, joka puhui lyhyesti puoluekokoukselle vuonna 1996.

USA:n presidentin vaali syksyllä 2016

Yhdysvaltain 58. presidentinvaali käydään 8. marraskuuta 2016, jolloin äänestäjät valitsevat valitsijamiehet. Valitsijamiehet valitsevat uuden presidentin ja varapresidentin 17. joulukuuta. Uusi presidentti astuu virkaansa 20. tammikuuta 2017. Republikaanien presidenttiehdokas on Donald Trump. Hänen vastaehdokkaakseen demokraatit oletettavasti valitsevat puolueen esivaalin voittaneen Hillary Clintonin pian koittavassa puoluekokouksessaan. Libertaaripuolueen presidenttiehdokas on Gary Johnson.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jokainen suomalainen on ominaisuuksiltaan ainutkertainen.Minä olen ylpeästi homo.Minä olen ylpeästi perussuomalainen.Mutta ennenkaikkea,olen ylpeästi suomalainen.Voisiko perussuomalaisen edustajan suusta tulla tällaista julkisesti?
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 22.07.2016 14:38
Trumphan on julistanut ajavansa alas Obaman aikaansaaman terveydenhuoltouudistuksen, Obamacaren, minkä ansiosta jokaiselle yhdysvaltalaiselle taataan terveydenhoitoa.

Yhdysavalloissa on valitettavasti yhä umpikristityistä kodeistaan pois ajettuja, kodittomiakin hlbt-nuoria, joille tuo Obaman aikaansaannos on tärkeä.

Trumpin pitäisi ennen Obamacaren romuttamista tervehenkistää republikaani-umpiuskovaiset lähimmäisenrakkaiksi lapsiaan ja muitakin läheisiään ja yhteiskunnan vähäosaisia yhdysvaltalaisia kohtaan.

Nythän on varsin läpinäkyvän selvää että Trump koettaa vikitellä hlbt-äänestäjäkuntaakin äänestämään hänen, todennäköisesti valheellisia lupauksiaan ja sitten kuitenkin pettää heidät. Trumpi tietää että lopuolta republikaani-umpiuskovaiset äänestävät häntä, joten hänen strategianaan on yrittää naketaa Clintonin suurempaa suosiota.
  human • 22.07.2016 17:15
Saattaa olla,että tämä HLBT kysymys voisi hajottaa republikaanien rivejä ja kun sieltä paljastuu yhtä ja toista valheellisuutta,kaksinais-
moralismia liittyen juuri meikävähemmistöihin,juuri nämä kysymykset tuulettaisikin tuota puoluetta terveellä tavalla,vaikka muissa asioissa kova linja jatkuisikin.
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 22.07.2016 18:51
Trump on populistinen tuuliviiri, Mike Pence tökkökonservatiivi, joka on kongressimiehenä ja kuvernöörinä kunnostautunut homovastaisuudellaan, puoluekokouksen hyväksymässä ohjelmassa muun muassa kannatetaan "eheytyshiitoja" ja vaaditaan Korkeimman oikeuden avioliittokannanoton kumoamista.

Yksi homo puoluekokouksen puhujapöntössä ei kesää tee - aplodeista huolimatta.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 22.07.2016 23:24
On aivan totta, ettei voi tehdä suureen muutokseen viittaavia johtopäätöksiä hlbti-asenteista. Kesä ei ole saapunut. Sen sijaan ilmassa on kevättä. Ehkä varhaista, mutta kevättä kumminkin. Muutos hlbti-kysymyksessä republikaanien piirissä on tapahtumassa vaikka hitaasti, kenties takatalvienkin ryydittämänä, niin kuitenkin varmasti.

Kun asiasta puhutaan, ollaan jo puolimatkassa.
  smo • 23.07.2016 10:41
^
SMO:n kanssa samaa mieltä siinä, että pieni askel parempaan suuntaan.
En usko, että republikaanit vähään aikaan tulee tasa-arvoisen avioliiton kannattajiksi, mutta edistystä tämäkin.
  AAA • 23.07.2016 12:24
Republikaanien homovihamielisin puoluekokous on siis päättynyt

Puoluekokous hyväksyi ohjelman, jolla halutaan kääntää kelloa taaksepäin ja kumota kaikissa osavaltioissa voimassa oleva tasa-arvoinen avioliittolaki esim. nimittämällä homovastaiset tuomarit, jotka ”kunnioittavat perinteisiä perhearvoja”. Vahingollista eheytyspuoskarointia kannatetaan, sateenkaariperheiden oikeuksia ei haluttu tuoda esille, ikäänkuin niitä ei olisikaan, ja erityistä halveksuntaa on puolueessa kohdistettu transsukupuolisten oikeuksiin.
Republikaanien homovihamielinen ohjelma ylittää jopa aiemmat änkyröinnit. Ei sinänsä ihme, sillä sitä on ollut laatimassa mm. Tony Perkins, joka johtaa Family Research Councilia, joka kuuluu ihmisoikeusjärjestöjen listaamiin homovihajärjestöihin.

Mitä taas tulee Donald Trumpin puheisiin, niin niistä noin 70 % on todettu valheiksi ja loppu on tyhjänpäiväistä populistista riekkumista. Trumpin varapresidenttiehdokkaaksi nimittämä Pence on kiihkouskovainen, jonka mukaan avioliitto on jumalan (ilmeisesti hänen) asettama. Pence on jo parikymmentä vuotta vastustanut kaikkia homojen ihmis- ja kansalaisoikeuksia.
Republikaanien homoviha kiihtyy eri puolilla Yhdysvaltoja, ja ainakin 15 osavaltiossa republikaanit ajavat lainsäädäntöön homovihalakeja, jotka sallisivat kiihkouskovaisten syrjiä sateenkaarikansalaisia kaikin mahdollisin tavoin. Joissain tapauksissa republikaanien ajamat lakialoitteet menevät niin pitkälle, että ne antaisivat esim. kiihkouskovaisille hoitohenkilökuntaan kuuluville oikeuden kieltäytyä hoitamasta homoja yms.

Donaldin nykyinen puoliso Melania Trump halusi myös äänensä kuuluville pitämällä puheen, jonka sisältöä oli lainattu Michelle Obaman puheesta ja erään lauluyhteen sanoituksesta. Melanialle muistutettiin, että hänen tulisi kiittää puheensa laatijoita, nimeltään Copy ja Paste. Toinenkin mahdollisuus on toki olemassa ( www.instagram.com ).

Homojen oikeuksia republikaanipuolueessa ajava järjestö Log Cabin Republicans
kertoo republikaanien hyväksymän ohjelman olevan puolueen 162-vuotisen historian homovastaisin. He julkaisivat paperilehdessä ja muissa tiedotusvälineissä ilmoituksen, joka alkaa sanoilla Losers! Morons! Sad!
www.logcabin.org

Entäpä jatko, hajoaako republikaanipuolue?
Republikaanien kokouksesta jäi lähinnä mieleen uskontopohjainen homoviha ja Hillary Clintoniin kohdistuneet solvaukset. Merkittäviä republikaanipoliitikkoja kuvernöörejä myöten puuttui kokouksesta. Kokouksella ei ollut mitään annettavaa osavaltioille, Trump kehui itseään ja piti piitkän loppupuheen, joka sisälsi pelkkää populistista mössöä, jota harva viitsii edes kommentoida, joskin Antti Kasvio puuttui muutamaan oleelliseen kohtaan ( anttijuhanikasvio.puheenvuoro.uusisuomi.fi ).
Jotkut toivoivat republikaanipuolueen hajoavan, jotta USA:sta tulisi aito monipuoluevaltio, mutta sitä tuskin tapahtuu.
----
Kesäsateiden vaihtuessa jossain vaihteessa syyssateiksi meillä onkin reilusti ajanvietettä ja vakavampaakin USA:n presidentinvaalien lisäksi, kun eduskunta saa käsiteltäväkseen Aa-seurakunnan aloitteen epätasa-arvoiseksi avioliittolaiksi, äitiyslakialoitteen ja stm:n liitännäislakipaketin tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Kommenttia muokattu: 25.07.2016 klo 00:44
  Havainnoija • 25.07.2016 00:13
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy