ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Rekisteröidyn parisuhteen muunto ulkomaiseksi avioliitoksi voi vaatia ensin eroa kotimaassa - Saksa selvitti

jnsto • 06.08.2015 07:48 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Saksan viranomaiset ovat selvittäneet sikäläisten rekisteröidyn parisuhteen ongelmat henkilöiden muuttaessa ulkomaille. Valtiosihteeri Christian Langen laatimassa vastauksessa Saksan vihreiden kysymykseen todetaan, ettei sen enempää EU:n jäsenmaissa kuin Euroopan Neuvoston ole puitteissa ole yhtenäisiä sääntöjä rekisteröityjen parisuhteiden tunnustamisesta.

Ulkomaille muuttavat rekisteröidyn parisuhteen Saksassa solmineet eivät voi noin vain muuttaa suhdemuotoaan avioliitoksi, vaikka muuton kohdemaa sellaisin samasukupuolisena sallisikin.

Selvityksen mukaan Euroopassa tasa-arvoisen avioliiton sallineet parikymmentä maata antavat niihin muuttaneille saksalaisen mallin mukaiset oikeudet. Adoptio-oikeus pääsääntöisesti puuttuisi.

Saksan hallituksen tietojen mukaan vain Belgiassa, Hollannissa ja Uudessa Seelannissa voidaan saksalainen rekisteröity parisuhde muuttaa avioliitoksi. Toisessa ääripäässä edes rekisteröityä parisuhdetta ei tunnusteta maahan muuttaneiden siviilisäädyksi. Tällaisia olivat mm Italia ja monet itäisen EU:n maat.

Ranskassa ratkaisu on suorastaan monimutkainen. Vaikka maassa avioliittolaki tasa-arvoistettiin jo 2013, ulkomaista rekisteröityä parisuhdetta ei voi muuntaa avioliitoksi. Saksassa solmitusta liitosta tulee Ranskassa Pacte civil (PACS), joka muistuttaa saksalaista rekisteröityä parisuhdetta.

Mennäkseen Ranskan lain mukaan naimisiin saksalaisen samasukupuolisen parin tulee solmia avioliitto uudelleen Ranskassa. Mutta ongelmaksi tulee se, että ennen vahvistusta vaaditaan lähtömaasta esteettömyystodistus. Sellaista pariskunnan osapuolet eivät kuitenkaan Saksasta saa, koska ovat jo suhteeseen sitoutuneet. Linjaukseen vaikuttaa myös Saksan avioliittolaki, joka ei tunne samasukupuolisia liittoja.

Tilanne on Saksan selvitysten mukaan samansuuntainen myös ainakin Norjassa. Ruotsissa, Englannissa ja Walesissa. Oikeaan avioliittoon menemiseksi ulkomailla on saksalaispariskunnan ensin erottava Saksassa.

Saksan virheiden parlamenttiryhmän sisäasiainvaltuutettu Volkeri Beck kuvasi tilannetta ”rva Merkelin pystyttämäksi rautaesiripuksi homoille ja lesboille”. Ilmaisu viittaa rautaesiripun syntyyn aikanaan estämään kansalaisia poistumasta maistaan. Poliittinen kritiikki kohdistuu siihen, ettei hallitus näytä tekevän mitään hallinnollisten puitteiden yksinkertaistamiseksi rekisteröityjen parin muuttaessa ulkomaille.

Saksa ei tunnusta ulkomaisia samasukupuolisia avioliittoja, vaan ne kirjataan maassa rekisteröidyiksi parisuhteiksi. Ulkomaiset avioliitot kuitenkin tunnustavat myös Israel ja Malta, vaikka maissa ei avioliittoa olekaan avattu homoille ja lesboille.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onhan se vähän ongelmallista tietysti, kun rekisteröity parisuhde on luotu kaikissa maissa avioliiton juridiseksi vastineeksi homoille ja kahta avioliittoa ei sallita missään. Tämä ongelmahan ei poistu, Ennenkuin käytännössä kaikissa maissa rekisteröity parisuhde katsotaan identtiseksi avioliiton kanssa eikä muutoksella ole mitään juridista vaikutusta.

Josta tietysti havaitaan, että näin ei tule tapahtumaan varmaankaan koskaan. Samalla tavalla kun esimerkiksi Euroopan unioni on törmännyt kulttuurien yhteensovittamattomuuteen, homoliittoihin suhtautuminen ei tule samankaltaistumaan avioliiton kanssa globaalisti ainakaan 200 vuoteen jos silloinkaan. Ongelma on siis pysyvä ja sitä voi hyvin kutsua olosuhteeksi, ei viaksi.

Josta edelleen havaitaan eräs asia. Avioliitto miehen ja naisen välillä on globaalisti erittäin yksimielisesti hyväksytty instituutio ja rakenne, jota homoliitto ei ole eikä tule todennnäköisesti koskaan olemaankaan. Sen vuoksi olisi kaikkein yksiselitteisintä säilyttää rekisteröity parisuhde ja avioliitto erillään toisistaan, aivan kuten lainsäätäjät ympäri maailmaa ovat näihin päiviin saakka ymmärtäneet tehdä.

Rekisteröity parisuhde voidaan säilyttää kansallisissa lainsäädännöissä laajemmin, kuin sen ja avioliiton rinnastava lainsäädäntö - jos tämä kolumnin kuvailema ongelma siviilisäätyjen vaihdoksista kotimaata muuttaessa halutaan ratkaista. Rekisteröity parisuhde on sitä kaikissa maissa, joissa kyseinen parisuhdemuoto on sallittu.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 06.08.2015 08:30
EU-maissa tällaiseen varmasti syntyy jollain aikavälillä pelisäännöt.
  smo • 06.08.2015 10:05
Kehitys kehittyy ja kehittää lainsäädäntöä Yhdysvaltain esimerkkiä mukaelle myös täällä puolella rapakkoa.
  Rubix • 06.08.2015 10:49
Asuimme muutaman vuoden Belgiassa. Kun muutimme sinne, Suomessa solmittu rekisteröity parisuhde ei merkinnyt mitään, koska Belgiassa voi mennä naimisiin. Niinpä meidän täytyi solmia siellä avioliitto, jotta meitä kohdeltaisiin pariskuntana. Eroamista Suomessa ei sentään vaadittu. Tämä avioliitto taas ei ole Suomessa mitään, mutta on sentään rekisteröity parisuhteemme. Mielenkiintoista sitten nähdä vuonna 2017, täytyykö meidän solmia kolmas virallinen suhde, vai riittäisivätkö nämä kaksi.
  Juha (ei rekisteröitynyt) • 06.08.2015 16:24
Tuohan on täysin järjetön asia - viittaa johonkin uskontoperäiseen ymmärryksen estoon. Tuosta aviopareihin suhtautumisesta näkee hyvin, miten saatanallisen kieroksi kristinuskomus ja muut vastaavat, ovat selvät, luonnolliset asiat tehneet.
Mutta eipä ihmekään, sillä onhan uskomus-hölynpölyäminen aina pölyhaitake.

Eroamisvaatimushan maasta, josta muutetaan toiseen, tuottaa sen ongelman, että kun rekisteröidyssä parisuhteessakin on eron harkinta-aika, tulee ukkomiesparille, eli miesavioparille tuonkin takia odotteluviivettä aviokumppanuutensa virallistamisessa avioliitto-fiksussa maassa.

Eikös kaikille käypä hyvä ratkaisu olisi viedä kaikki, siihen umpiuskovaisten vähemmistöön kuuluvat etelänavalle, mikä on omiaan paratiisiksi noille kylmäkiskoisille, niin rakkaus-asiat järjestyisivät meille muille, yhdenvartaisen rakkauden enemmistölle, kuin itsestään - kun uskomushulluus-häiriöt siivottaisiin pois.

Se, että avioliitto oli välillä perverssisti rajattu vain heteroseksuaalisesti tai biseksuaalisesti suuntautuneille, on toki vain välillä ollut välivaihe, hairahdus, joten se on helppo eheyttää jälleen ikiaikaisseen perinteeseen, eli yhdenvartaiseen aviokumppanuuden virallistamiseen, kaikilla luonnon luoman rakkauden mukaan.

Hollanti, Belgia ja Uusi-Seelanti tarjoavat oivan hyvän esimerkin, jota muiden sivistysmaiden tulee ehdottomasti seurata. Emmehän toki halua jäädä miksikään abrahamiseksi ääri-takapajulaksi.

Rakkaus Voittaa
www.covermytimeline.com

Lopulta Aina
www.princessoccasions.co.uk

"Gay couple, George Harris, 82, and Jack Evans, 85, who had been together for 54 years! (and in this day and age, this is longer than most heterosexual couples!) They were the first gay couple legally married in Dallas, Texas (during recent decades, since indians in Texas had equal marriage traditionally) and you could just see the emotion in their pics for the joy of getting equal marriage traditions back again!"

Missä on rakkautta, siellä on elämää.
- Mahatma Gandhi
(joka hänkin taisi olla gay)
steffyflores.files.wordpress.com

Vihaaminen lamaannuttaa elämän;
Rakkaus vapauttaa sen.

Viha sekoittaa elämän;
Rakkaus harmonisoi sen.

Viha tummentaa elämän;
Rakkaus valaisee sen.
- Martin Luther King
4.bp.blogspot.com

Maailmassamme on jo 25 maata tai hallintoaluetta, joissa on jälleen voimassa yhdenvertainen avioliitto. Joten, loppu maailma, liittykäähän mukaan Rakkauden maailmaan! Rakkaudesta tulee hyvä mieli - vihaamisesta ei.
api.tiles.mapbox.com

P.S. Jos umpiuskovaiset miekkoset haluavat erotella itsensä miesaviopareista, voivat nuo umpiuskovaiset tehdä sen hyvin, kutsumalla itseään aito akkamiehiksi, sillä sitähän he siis ovat, aidosti akkansa miehiä.

Aito ukkomies on toki mies, joilla on oma ukko aviopuolisona.

: ) ( :

Kommenttia muokattu: 06.08.2015 klo 21:20
  human • 06.08.2015 19:54
Humanilla melkoista vihapuhetta. Uskonnollisten ihmisten nimittelyä ja toiveita heidän viemisestään Etelänavalle.
   (ei rekisteröitynyt) • 07.08.2015 07:20
Niin, siis tarkennuksena vielä, että edellä kuvaamillani parisuhteen virallistamiskuvioilla ei ollut mitään tekemistä uskontojen kanssa. Suomessa parisuhteen oli vahvistanut maistraatti ja Brysselissä meidät vihki pormestari. Kyse on koko ajan ollut viranomaistoiminnasta.
  Juha (ei rekisteröitynyt) • 07.08.2015 23:20
Juha on juuri osoittanut selkeästi sen, kuinka nurinkurinen tilanne on siihen asti kunnes tännekin saadaan tasa-arvoinen avioliittolaki käytäntöön monien muiden maiden mukaisella tavalla.
  JuhaniV • 08.08.2015 15:10
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy