ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


äänitallenteet kuvagalleriat media-arkisto tapahtumaraportit sateenkaaren värinen suomi uutiset

Regnbågshelgen 2012: Sateenkaarimessu Johanneksen kirkossa

vaeltaja2006 • 06.10.2012 08:16 • 2 kommenttia. TAPAHTUMARAPORTIT • KOTIMAA
Perjantai-iltana klo 21 alkaen väki oli kokoontunut Helsingin Johanneksen kirkkoon iltayön messuun. Messun johtoajatuksena oli Livets träd, elämän puu, joka konkreettisesti rakennettiin alttarin etuosaan messun aikana. Messun saarnan piti Monika E Pensar, liturgina Tomas Ray ja maallikot olivat messun aikana monissa tehtävissä. Jan Hammarlund lauloi kaksi lauluaan.

Messun jälkeen keskusteltiin suomeksi Monika E Pensarin kanssa muutamista messuun liittyvistä asioista.

Messun tervehdyssanoissa liturgina toiminut Tomas Ray kertoo keskustelusta seminaarissa, jossa käsiteltiin jumalanpalveluksia. Tarvitaanko erillisiä messuja eri ryhmille. Erityismessut vievät väen pois normaaleista kaikille yhteisistä jumalanpalveluksista. Tilaisuudessa puhunut teol. tri Patrik Hagman oli sanonut, että sateenkaarimessu on luonteeltaan erilainen. Sitä tarvitaan. Se on kirkon "katumusmessu" homoseksuaalisia ihmisiä kohtaan. Kirkko on ollut homofobinen. Alkutervehdyksen ja rukouksen jälkeen esiintyy Jan Hammarlund. Tekijänoikeussyistä musiikkia emme voi tallentaa nettiin.
Päivän evankeliumiteksti ja saarna. Uskontunnustuksen jälkeen alttarille rakennettiin "Elämän puu" erilaisista luonnon raaka-aineista.
Elämän puu, Livets träd
Esirukous, jonka on laatinut ja lukee Bengt Mikander. Esirukous puhuttelee suoraan HLBTI-ihmisiä. Sen jälkeen Jan Hammarlund esittää Karin Boyen tekstin Fred (rauha). Se on Hammarlundin suosikkiteksti..
Suomenkielisiä kuulijoita ja lukijoita varten saarnan pitänyt Monika E Pensar kertoo saarnan ydinsanoman. Samalla puhutaan Jeesuksen sukupuolesta ja ruotsinkielisen messun virsistä ja niiden äänellisestä ilmeestä

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eiköhän nuo satuolentouskomukset ole jo aikansa eläneitä.

Todellisuudelle on paljon hyvempää rakentaa eläminen.
  human • 07.10.2012 21:35
Kiitos nauhoituksesta! Terkkuja - Monika E Pensar
  Monika (ei rekisteröitynyt) • 09.11.2012 19:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy