ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

RAY julkisti vuoden 2017 avustusehdotuksensa sosiaali- ja terveysalan järjestöille

Sami Mollgren • 15.12.2016 21:10 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

RAY:n avustusehdotus oli esillä myös sosiaalisessa mediassa.
Raha-automaattiyhdistys (RAY) on julkistanut keskiviikkona 15. joulukuuta vuoden 2017 avustusehdotuksensa sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Avustuksen kohteiksi esitetään mm. Setaa, HeSetaa, Pirkanmaan Setaa, Turun seudun Setaa ja Sateenkaariperheitä.

Setalle esitetään myönnettäväksi yleisavustuksena järjestön yleishyödylliseen toimintaan 301 000 euroa. Transtukipisteelle korvamerkittyä avustusta sukupuolivähemmistöön kuuluvien ja heidän läheistensä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen vertaistukiryhmien, neuvonnan, yksilötapaamisten, kouluttamisen ja tiedottamisen avulla esitetään 176 000 euroa.

Avustusesityksessä esitetään HeSetalle yleisavustustuksena 80 000 euroa. Yhdistyksen mukaan avustus kaksinkertaistaa sosiaalityön resurssit. HeSeta kertoo, että avustuspäätöksen mukaisesti resursseja tullaan kohdentamaan erityisen haavoittuvassa asemassa olevien sateenkaarivähemmistöihin kuuluvien ihmisten osallisuuden tukemiseen, yksinäisyyden ja syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn vertaisryhmätoiminnan sekä yksilöllisen tuen sekä palveluohjauksen kautta.

- Yhden työntekijän sosiaalityön henkilöstömme tulee uudella avustuksella saamaan ensi vuonna vahvistusta.

Pirkanmaan Setalle esitetään myönnettäväksi 141 000 euroa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin jäsentymisen tukemiseen, elämänhallinnan ja itsevarmuuden lisäämiseen valtakunnallisen puhelin- ja verkkoauttamisen sekä vertaisryhmätoiminnan kautta.

Työelämän ulkopuolella olevien nuorten palkkaamiseen järjestön yleishyödyllisiin työtehtäviin on Setalle esitetty myönnettäväksi 27 816 euroa ja Turun seudun Setalle 29 600 euroa.

Sateenkaariperheet ry

Sateenkaariperheet ‏ry puolestaan kertoo, että se on saamassa rahoituksen Perhekeskus-hankkeelle. Sille esitetään myönnettäväksi 130 000 euroa. Toiminnan puitteissa on määrä järjestää esimerkiksi sateenkaariperheiden neuvontaa ja vertaistoimintaa.

Perheiden monimuotoisuutta koskevan tiedon keräämiseen ja levittämiseen sekä vaikuttamistyön toteuttamiseen esitetään myönnettäväksi 170 000 euroa. Työtä on määrä tehdä Kaikkien perheiden Suomi -otsikon alla.

Lisäksi esitetään myönnettäväksi 202 000 euroa yleisavustuksena yhdistyksen yleishyödylliseen toimintaan.

RAY muuttuu Veikkaus Oy:ksi

RAY ehdottaa jaettavaksi 317,6 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaan. Avustustukset päätetään ehdotuksen pohjalta Sosiaali- ja terveysministeriössä tammi-helmikuussa 2017. RAY:n avustustoiminta siirtyy sosiaali- ja terveysministeriön yhteyteen perustettavaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukseen (STEA) vuoden vaihteessa, jolloin myös RAY:n toiminta päättyy ja uuden Veikkaus Oy:n toiminta alkaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Rahat tulevat takuulla tarpeeseen.

Elämme mielenkiintoisia aikoja, jolloin HLBTI-vähemmistöjen perus- ja ihmisoikeudellinen tilanne Suomessa on parantumassa mm. tasa-arvoisen avioliittolain myötä mutta samaan aikaan jonkinasteista yhteiskunnallisen ilmapiirin turbulenssia ovat aiheuttamassa joka paikkaan sorkkansa tunkemaan pyrkivän HLBTI-vastaisen oikeistoradikalismin puuhastelijat. Tämä puuhastelu ei voi olla aiheuttamatta henkistä pahoinvointia esim. sateenkaariperheiden todellisuudessa.

Tukea tarvitaan ja onneksi sitä on saatavilla!
  Simeone (ei rekisteröitynyt) • 16.12.2016 17:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy